Tutorijal

(FOTO) 8 načina da napravite lokne i talase bez toplote

By  | 

Gotovo da nema pripadnice ljepšeg pola koja ne voli ili nije probala da napravi lokne i talase u kosi.

Obično se u te svrhe koriste figaro, pegla ili četka i fen, ali postoje i manje štetni načini da dobijete željenu frizuru.

Ne podrazumevaju toplotu, praktični su i svako može da ih sprovede u djelo!

Pogledajte top 8 načina da napravite lokne i talase bez toplote i oštećivanja kose.

1. Uz pomoć trake – Ova metoda je jako jednostavna, a zahtjeva običnu lastiš traku i par sati.

blog050491

2. Uz pomoć olovke – Ovo je idealan način da napravite lokne dok učite ili gledate film.

Uzmite olovku, odvojite manji pramen, pa ga uvrnite oko olovke i držite što duže. Kada pustite olovku stvoriće se nježna definisana lokna. Poprskajte je lakom kako bi duže stajala.

PicMonkey Collage3(10)

3. Holandska pletenica – Ako želite lokne i talase koji počinju od samog korjena kose ispletite holandsku pletenicu duž cijele glave. Držite je nekoliko sati i kada pustite kosu dobićete divne lokne.

95

4. Uz pomoć visoke punđe – Ovo je sjajan način da preko noći dobijete definisane lokne. Punđa će stajati visoko na glavi i neće vam smetati niti vas žuljati dok spavate.

670px-Create-a-Twist-Bun-Step-6

5. Pletenice – Podjelite kosu na dva dijela, od svakog ispletite čvrstu pletenicu i držite što duže. Kada ih raspletete dobiće romantične boho talase u kosi. Savjet plus – Neka kosa, ili bar krajevi, bude vlažna kada pletete pletenicu.

PicMonkey Collage2(15)

6. Čvor – Podjelite kosu na dva dijela, pa svaki uvrnite oko svoje ose, pa jedan oko drugog – tačnije napravite konopac pletenicu, pa je podignite na gore i zakačite šnalama. Držite što duže i kada pustite kosa će biti lijepo izlomljena i talasasta. Na kraju poprskajte lakom da bi sve duže stajalo.

PicMonkey Collage(459)

7. Uz pomoć slamčica – Plastične slamčice za sok su odlična alatka za pravljenje sitnih definisanih lokni. Odvajajte kosu na pramenove, svaki obmotajte oko slamčice, zategnite, pa slamčicu vežite u čvor. Ostavite da stoje što duže!

how-to-get-straw-curls-no-heat

8. Uz pomoć marame – Uzmite pamučnu maramu, kosu pokupite u rep, vežite je maramom tako da krajevi ostanu slobodni, pa sve zajedno ispletite u čvrstu pletenicu. Kada pustite kosu dobićete zanimljlive talase.

how-to-get-curly-hair-without-heat

 

izvor: http://ladyone.info/