Tutorijal

Farbanje kose kod kuće

By  | 

Kosa je ženina snaga, modni dodatak, njezina maska i životni saputnik. Mnogi muškarci ne razumiju tu vezu koju žena ima sa svojom kosom, pa onda niti ne razumeju suze kada nam boja na kosi ispadne tamnije nego je trebala ili živčani ispad kada frizerka ošiša centimetar previše.

boje koseŽene i njihova kosa oduvjek imaju snažnu vezu i jedno posebno drugarstvo. Žene rijetko mjenjanju frizuru i kada odlaze u frizerski salon teško se odlučuju na ikakve ekstremne promene. Većinom su to male i sitne promjene jedva vidljive.

Pogotovo kada je riječ o farbanju kose. Mnoge žene vrste boja proučavaju dugo i pažljivo. Jednom kada se kosa ofarba teško je stvari vratiti kako su bile.

Zato donosimo nekoliko pravila kojih se morate držati prije farbanja kose kod kuće ako ne želite završiti u suzama.

Vaša prirodna boja kose igra veliku ulogu pri izboru boje u koju ćete se ofarbati. Ako imate svjetlu kosu pripazite kod izbora tamnih boja jer će vam se izrast videti više. Takođe, boja može ispasti tamnije nego bi to bilo na prirodno tamnijoj kosi. Žene sa tamnom prirodnom bojom kose, da bi postigle svjetlu boju, moraju se bojati i nekoliko puta te čak izbjeljivati kosu da bi postigle željenu nijansu, a to može uvelike oštetiti vašu kosu

Ako ste se odlučili za drastičnu promjenu boje, prije nego se ofarbate isprobajte periku u toj boji ili pomoću aplikacija za pametne telefone promjenite boju na fotografiji da budete uvjereni da je to dobar izbor za vas. Boja mora odgovarati vašem tenu, boji očiju i obrvama

Prije farbanja cjele kose provjerite sadržaj farbe i da li ste alergični na koji sastojak. Takođe, prije nanošenja farbe na cjelu kosu prvo nanesite boju na jedan pramen i pričekajte neko vrijeme da vidite da li će doći do alergije i da li će vas peći.

Prije farbanja je najbolje kosu nekoliko dana ne prati tako da se na vlasištu stvori zaštitni sloj prirodnih masnoća koje će ga zaštititi od moguće iritacije zbog farbe.

Kada se ofarbate, boja će se s vremenom ispirati pa zbog toga prilagodite šampone ofarbanoj kosi i njegujte je. Ako ste izbjeljivali kosu ona je isušena i trebat ćete je dodatno nahraniti i hidratitzirati.

Sada kada znate pravila na vama je da odlučite upuštate li se u tu avanturu ili ne.

 

Izvor: savetnica.com