Kosa

Fallayage – jesenski nasljednik balayagea

By  | 

Otkrivamo sve o jesenskoj tehnici bojenja kose …

Ombre, tiger eye, balayage – posljednjih sezona pojavile su se mnogobrojne nove tehnike bojenja kose. Početkom ove jeseni svi su počeli pričati o takozvanom fallayageu kojeg brojni mediji predlažu kao najbolji odabir za jesen. Predivna inspiracija za jesen ili tek nova „izmišljotina“, otkriva Anita Mioč iz frizerskog salona Kuća Četki.

ženske frizure 2017

Fallayage dolazi od engleske riječi fall (jesen) i tehnike bojenja kose pod nazivom balayagea. Upravo zbog toga ne možemo pričati o posve novoj tehnici nego tek o inačici koja će vam olakšati komunikaciju s frizerom.

„U biti su fallayage i balayage iste tehnike, neovisno o tome je li radimo s aplikatorom ili tehnikom slobodne ruke. Razlika je u odabiru boja. Fall (jesen) je dao jedan sasvim nosi smisao, a nama olakšao komunikaciju s klijentom“, objasnila je Anita.

Ženske frizure sa pramenovima

Kako tijekom ljetnih mjeseci više nosimo hladnije tonovi, s dolaskom jeseni rado biramo toplije i nježnije nijanse, poput boje meda i mahagonija. Upravo se po paleti boja i razlikuje fallayage.

„Primjerice, plavušama hladnijih nijansi dodajemo tople medene tonove, brinetama bakrene – naglasak je na igri i spoju toplih i hladnih tonova. Tehnika nam dozvoljava dugoročno lijepe rezultate jer je, zapravo izrast dozvoljen“, ističe Anita.

Ženske frizure 2017

Odlična vijest je što fallayage pristaje svakom tipu kože i kose, a koju točnu nijansu trebate odabrati, najbolje će znati vaš frizer. Prednost ove tehnike leži i u tome što frizura i nakon dva mjeseca izgleda dobro.

„Ova tehnika je izvrsna za face-framing, odnosno svojevrsno konturiranje lica. Jako je važno pri odabiru nijanse obratiti pozornost na podton vaše kože“, savjetuje Anita.
Izvor: fashion.hr