Lifestyle

Elvir Bajrić: Ležerna frizura ofarbana u tople smeđe tonove apsolutni je proljetni hit!

By  | 

Opuštena i ležerna kosa srednje dužine, ofarbana u tople smeđe tonove, apsolutni je proljetni hit kada je riječ o frizurama. Otkrio nam je to poznati sarajevski frizer Elvir Bajrić, dodajući će violet tonovi plave i sive ostati aktuelni i u predstojećim toplijim mjesecima.

1000_1481810912elvir_bajric_nova
– Ove sezone aktuelni su i tzv. tripcolori – agresivne boje pramenova, kao što su ljubičasta, narandžasta, zelena i žuta. Samo jedan takav pramen na glavi „podići će“ cjelokupan styling. Međutim, damama bih savjetovao da na takve promjene odlaze kod porovjerenih frizera sa iskustvom i koji rade sa kvalitetnim bojama. Takav „trendi izlet na glavi“ preporučio bih i poslovnim ženama, jer ako se dobro uradi, on se uvijek može vješto prikriti tokom radnog dana, a uvečer ćete imati odličnu podlogu za atraktivnu frizuru – kaže Bajrić.

28795989_1603039503098595_3554322742973038592_n

Tokom zimskih mjeseci kosa je bila izložena ekstremnim vremenskim uvjetima, poput niskih temperatura i zagađenog zraka, od čega je postala beživotna, izgubila na volumenu i bez sjaja. Stoga, ako to još niste uradili, krajnje je vrijeme da odete kod svog frizera koji će ukloniti oštećene vrhove, osvježiti kosu bojom i preporučiti vam prelive koji će dlaki vratiti živost.

Elvir-Bajric

– Savjetovao bih boje bez amonijaka koji će kosu učiniti zdravijom i sjajnijom, a spriječiti nastanak alergija i drugih nuspojava. Preliv, koji će prema tipu kose i problemu koji žena ima, odrediti frizer, sovoljno je koristiti jednom mjesečno između farbanja. Nisam pobornik tzv. „kućne njege“, koja podrazumijeva pakunge na bazi jaja i nekih drugih namirnica.

Naravno, itekako je važno šta unosimo u organizam. Zato bih preporučio da na proljetnom jelovniku bude što više svježeg voća i povrća, ribe i maslinovog ulja, koji će doprinijeti da kosa izgleda zdravije i sjajnije – istakao je Bajrić.