Tutorijal

Dvije jednostavne pin up frizure

By  | 

Pin up je danas simbol stila! Izražava ženstvenost i seksipil i ako volite retro trendove sigurno ce vam se i pin up jako dopasti. Neobičan, a tako zavodljiv, ovaj trend je danas veoma popularan. Merilyn Monroe je bila prva ikona pin up-a, a danas ovaj trend prate mnoge poznate dive. Budite odvazne i probajte jedan od nasa dva predloga za vasu vecerasnju frizuru!

pin up

Potrebna vam je marama, figaro i gumuca za kosu. Prvo napravite lokne figarom. Zatim vežite kosu u olabavljen rep na temenu glave ostavljajuci nekoliko pramenova preko čela i vežite maramu kao na slici. Na tjemenu napravite neobaveznu pundjicu uz pomoc gumice za kosu i rasporedite loknice.

pin up

Slicno predhodnoj frizuri i za ovu su vam potrebne lokne koje mozete napraviti figarom. Cvrsto vezite rep na temenu takodje ostavljajuci pramenovr napred i namestite maramu. Upotrebite sundjer za pundje i uvucite kosu u njega a zatim je, uvrcuci je dobro ugurajte ispod sundjera. Ako nemate sundjer za pundje mozete kosu vezanu u rep jednostavno uvrteti i napraviti pundjicu koju cete pricvrstiti ukosnicama. Za ovakvu pundju drzite vrhive kose i uvcite do kraja prebacujuvi kosu iz jedne u drugu ruku. Zatim samo formirajte pundju i eto, vasa pin up frizura je gotova!