Nokti

Dugi i zeznuti: 5 stvari koje moraš drugačije raditi kad imaš umjetne nokte

By  | 

Nikad nisi svjesna koliko često koristiš nokte i prste sve dok ne počneš nositi umjetne nokte. S obzirom da nisu rasli postupno s vremenom i dali ti dovoljno vremena da se prilagodiš na sve veću duljinu, umjetni nokti malo će ti otežati neke svakodnevne radne. Naizgled automatske radnje koje si inače radila bez svjesnog napora – postat će izazov koji zahtijeva koncentraciju.

Srećom za tebe, iskusne djevojke koje su dulje vrijeme nosile umjetne nokte na rukama, imaju par savjeta koji će ti pomoći da sačuvaš svih deset komada…

1. Tipkanje na računalu i slanje poruka

Najstrašnija stvar koja će ti se dogoditi ako staviš tipse (ili zapravo bilo koji drugi oblik umjetnih, duugih noktiju) jest ta da ćeš se morati javiti na telefon i natipkati koju poruku. Najlakši način na koji ponovo možeš “naučiti” raditi ove omiljene radnje je da naučiš drugačije držati svoje prste. I dok inače tipkaš vršcima svojih prstiju, umjetni nokti ovo ti neće dozvoljavati. Pokušaj – samo ćeš bockati ekran mobitela vršcima noktiju. Ako prste držiš ravnima, a ne savijenima, izbjeći ćeš ovaj problem jer ćeš tipkati jagodicama, a ne vršcima prstiju.

2. Puštanje vode na wc-u

Ovo se naravno odnosi samo na one vodokotliće koji imaju svojevrsni “gumb” za puštanje vode. Ovdje ćeš imati sličan problem kao i prilikom pisanja poruka ili tipkanja na računalu jer više nećeš moći koristiti vršak prsta za stiskanje “gumba” (barem ne ako ne želiš slomiti, izgubiti ili oštetiti nokat ili čak i vodokotlić). Sjeti se da umjesto vrška prsta iskoristiš zglobić! Savij prst i pritisni. Nema ništa lakše!

3. Otvaranje stvari

Kad god je potrebno obaviti nešto delikatno – vjerojatno ćeš to napraviti noktima (stavljanje maskice na telefon, razmicanje ukosnica prije nego ih staviš u kosu, skidanje jednog ključa s bunta ključeva…dodaj ovdje što god želiš) što na neki način testira snagu tvojih noktiju. Umjesto da to i dalje pokušavaš noktima, pokušaj iskoristiti bočnu stranu prstiju. Tako ćeš si uštedjeti mnogo slomljenih noktiju (pravih ili umjetnih, svejedno je).

4. Češanje

Češanje nije dobra ideja, iako to može biti tako dobar osjećaj! Ako se koji put odlučiš počešati (na primjer u pidžami dok ležiš u krevetu), pripremi se na to da ćeš sljedeći dan tražiti nokat po cijeloj sobi, a čak i kući. Ukratko, češanje može uzrokovati gubitak umjetnih noktića, a da bi to izbjegla drugom rukom pritisni nokat uz prst pa ga tek onda upotrijebi za češanje. I tako više nećeš morati paničariti kad ujutro moraš krenuti u školu, a od jednog nokta ni traga ni glasa.

5. Stavljanje balzama za usne

Ovo je vjerojatno jedan od najgnjusnijih problema s kojim ćeš se suočiti ako odlučiš staviti umjetne nokte. Kako izvaditi vazelin ili balzam za usne iz posudice? Ako jednostavno zagrebeš noktom više će proizvoda ostati ispod nokta, a osim toga to je jako nehigijenski. Uvijek upamti da radije koristiš bočnu stranu prsta ili jednostavno investiraj u balzam za usne koji se pomoću “štifta” izvlači van (pakiran kao ruž).

Jesi li ikada imala umjetne nokte? Koji su te problemi mučili?

izvor: teen385.com