Aktuelnosti

Depilacija voskom!

By  | 

 FB_IMG_1628799254830

Depilacija voskom je odlična alternativa brijanju dlačica, uklanjanju s kremama ili aparatićima. Depiliranje voskom namijenjeno je svim uzrastima, iako se preporučuje s tretmanima započeti u mlađoj dobi, kada su dlačice nježnije i manje bolne za uklanjanje.

Depilacija voskom je bolja jer uklanja dlačicu s korijenom. Kada brijete, odrežete samo vidljivi dio dlake, pa već nakon par sati možete vidjeti kako opet počinje rasti. Depiliranje voskom zato je dugotrajnije i nakon nekog vremena dlačice se prorijede i postanu tanje i mekše.

Depiliranje voskom posljednjih je godina postalo uobičajena praksa, uklanjaju se dlačice s cijelog tijela, od nogu do nadusnice. Ako se pripremate na to prvi put, nekoliko stvari biste trebali znati.

 

Pripreme za depilaciju

Prije depilacije svakako pregledajte kožu, ako postoje bilo kakvi upalni procesi, ranice i madeži na koži potrebno je obavijestiti kozmetičara kako bi adekvatno zaštitili i izbjegli to područje.

Napravite nježan piling dan ili dva prije depiliranja, ali preskočite oštre pilinge na sami dan depilacije. Piling pomaže vosku da se lakše zalijepi za dlačice, a ne za sloj odumrlih stanica na koži, ali također ako je prejaki može kožu učiniti osjetljivijom na bolove. Grubi ručnik ili frotir rukavica savršeni su za nježni piling, ali ne trljajte previše. Tako će te pomoći eventualnim uraslim dlačicama da izađu na površinu.

FB_IMG_1628799085097

Također pazite da vam koža bude dobro hidratizirana za depilaciju jer se dlačice lakše uklanjaju s hidratizirane kože, ali nikako nemojte nanosit kreme, ulja ili losione na dan depilacije jer se voska ne lijepi na masnu kožu ili dlačice.

FB_IMG_1628799155411

Ako brinete zbog boli, sat vremena prije tretmana popijte tabletu protiv bolova. Također, dan prije napravite piling te na dan depilacije nemojte nanositi losion ili kremu na tijelo. Ako radite depilaciju pazuha, nanesite dezodorans bez antiperspiranta jer će se dlačice lakše ukloniti.

Osigurajte apsolutnu čistoću dijela tijela koje želite depilirati pogotovo intimno područje. Bez obzira ako ste došli upravo istuširani zamolite kozmetičara za kratki posjet toaletu i još jednom vlažnim maramicama prebrišite i osvježite područje.

Koliko često depilirati?

Ako ste se obrijali trebate pričekati 10 – 14 dana prije depilacije voskom. Ovisno o tome koliko vam brzo rastu dlačice, trebali biste pričekati barem tri do četiri tjedna između dvije depilacije voskom.

Postupak depilacije

Područje koje se depilira se prvo očisti i dezinficira. Nakon toga se nanosi vosak i uklanja dlačice na manjim dijelovima. Dvije su vrste voska. „Hladni vosak“ se uklanja s papirnatim trakama, dok se topli vosak sam stišće i uklanja bez njih. Općenito, topli vosak je koristi za uklanjanje osjetljivih površina poput bikini zone, pazuha i lica. „Hladni vosak“

je za veća područja poput nogu ili podlaktice. Nakon depilacije, ukloni se sav višak voska i nanese preparat za smirivanje kože poput ulja, mlijeka ili gelova.

Njega nakon depilacije

Iako bol prestaje čim je depiliranje gotovo, područje može ostati osjetljivo, zbog čega ne biste trebali koristiti pilinge 48 sati poslije i ne izlagati se direktnom suncu sljedeća 24 sata. Za crvenilo ili natečenost, nanesite umirujuće sredstvo poput aloe vere.

FB_IMG_1628799368244

HLADNI VOSAK

– je vosak koji se zagrijava u posebnim patronama s kojima ga nanosimo u smjeru rasta dlačica u  jako tankom sloju koji se brzo hladi, a povlačimo trakicama u suprotnom smjeru.

FB_IMG_1628799184680

FB_IMG_1628799137798

TOPLI VOSAK – VOSAK U PERLICAMA

– je vosak koji se grije na nižoj i koži ugodnijoj temperaturi te se lijepi samo za dlačice, ne i za kožu pa je i manje bolna od depilacije voskom u patronama. Osim uklanjanja dlačica, nježno se odstranjuju i odumrle stanice pa je koža nakon tretmana svilenkasta i glatka.

FB_IMG_1628799132120

Posebno bi istaknuli da zahvaljujući metodi “ulje na kožu prije voska” vosak se ne lijepi za kožu nego samo zahvaća dlačicu te time ne trga i ne povlači kožu nego samo čupa dlačicu s korijenom i time je depilacija i do 70% manje bolna.

Vosak je isključivo za jednokratnu upotrebu kao i alat s kojim se radi te je tretman izuzetno higijenski i siguran za klijenta i kozmetičara.