Uncategorized

Da li ultra duga kosa postaje najnoviji trend?

By  | 

Postoji duga kosa, ali ultra duga kosa posebna je kategorija i posljednjih mjeseci se upravo takva frizura počela pojavljivati na društvenim mrežama, ali i na glavama poznatih žena i nekako je prošla ispod radara pa smo se zapitali hoće li se popeti na tron popularnih frizura?

Duga kosa 2017

Kada pomislimo na ultra dugu kosu najprije se sjetimo 90-ih i pjevačice Cher i modela Naomi Campbell koje su ih nosile zaista besprijekorno, ali nekako smo mislili da je ta frizura ostala u prošlom stoljeću. Ponovno smo je uočili krajem prošle godine na pjevačici Rihanni, a zatim i na sestrama Kardashian te manekenki Jourdan Dunn. Na ovogodišnjoj dodjeli Grammy nagrada Beyoncé je imala upravo tu frizuru. Spomenuta dužina kose dolazi do stražnjice ili do bokova i može se smatrati ultra dugom ako prelazi struk.

Jourdan Dunn

Duga kosa 2017 ultra-long7_840_472

Ova frizura pravi je statement detalj cijelog izgleda i ne može je nositi svatko, a da s njom izgleda dobro i ako nije njegovana može dati potpuno suprotan efekt. Tako dugu kosu jako je teško pustiti jer to bi to trajalo godinama i vrhovi bi vjerojatno bili ispucani pa se većina žena koje žele ovu frizuru odlučuje za ekstenzije. Ako želite ultra dugu kosu, ona mora biti visokog sjaja, poput ogledala i potpuno ravna jer samo takvim izgledom postići ćete taj chic izgled. Pri vrhovima ne smije biti gusta i teška jer tada jednostavno sve postaje too much, a ako su vrhovi ispucani, također cijeli look pada u vodu.

Beyonce

 

Beyonce Rihanna

Rihanna

Možda se pitate kako spavati s tako dugom kosom, ali frizeri savjetuju da je tijekom noći zavežete u dvije opuštene pletenice i onda se nećete slučajno počupati ili je oštetiti. Ako je vaša kosa toliko zdrava i možete je pustiti do te dužine, nosite je s ponosom, ali i ako to niste u mogućnosti i odlučite se za ekstenzije, zabavno je misliti da jedan dan možemo imati svoju prirodnu dužinu kose, a već drugi dan dugu čak do stražnjice. Ostaje za vidjeti hoće li još dama pokleknuti ovoj frizuri i od nje napraviti trend.

 

Duga kosa 2017

Izvor: fashion.hr