Tutorijal

Crna i blistava kosa!

By  | 

Oduvijek ste željeli prekrasnu, sjajnu kosu? Otkrivamo vam kako ćete to i postići!

Treba znati da crna kosa treba beskompromisnu predanost pravilnoj njezi. Raskošna crna boja kose ne samo da traži samopouzdanje, odvažnost, nego i vrhunski sjaj. Lako ćete je ju obojiti , međutim morate se brinuti za crnu kosu koja mora imati mnogo sjaja da bi bila privlačna.  

Crna boja kose

Crnokose ljepotice poput Kim Kardashian to jako dobro znaju. Ponekad  stvari koje činimo kako bi nam kosa bila sjajna mogu je na kraju i dugoročno oštetiti i ostaviti bez sjaja. Peglanje kose zaglađuje kosu i daje joj sjaj, ali samo privremeno, dok dugotrajno oštećuje i isušuje kosu. Tamna kosa obično izgleda sjajnije od svjetle, a isto je i s ravnom kosom u usporedbi s kovrčavom.  To je zato što su ravne vlasi savršeno „posložene“ da bi uhvatile svjetlo.

Kim Kardashian

 

Predstavit ćemo vam nekoliko jako dobrih savjeta kada je sjaj kose u pitanju.

  • Kosu nemojte prečesto prati. Najčešće svaki drugi ili treći dan. Nakon šamponiranja kosu isperite toplom vodom. Toplina će pomoći da se šampon razvodni i ispere do kraja, što je bitno. 
  • Nakon šamponiranja gornji sloj vlasi je suh, pa je nanošenje regeneratora ili intenzivne njege za kosu neophodno. Regeneracija je najbitnija na vrhovima kose, nemojte ga nanositi na tjeme jer vam može zatvoriti folikule kose.
  • Kosu s regeneratorom raščešljajte plastičnim češljom sa širokim zupcima. Izbjegavajte češljeve s gumenim završetkom na zupcima, jer vlasi mogu zapeti za njih i otrgnuti se ili čak iščupati iz korijena. 
  • Regenerator u kosi ostavite što je dulje moguće, najmanje tri do sedam minuta. 
  • Kosu isperite hladnijom vodom, blago trljajući samo vlasište. Hladna voda će pomoći zagladiti vlasi kosa će izgledati sjajnije i ne. 
  • Kako biste dobili najveći mogući sjaj svoje kose  izbjegavajte proizvode na bazi alkohola (osobito pjene za kosu) jer isušuju kosu. Radije pokušajte koristiti kremu,  serume ili silikon koji će zagladiti vlas bez isušivanja.  

Carli Baybel

 

U nastavku pogledajte fantasične trikove by Carli Baybel .