Aktuelnosti

Boje kose za nadolazeći zimski period!

By  | 

Frizeri, brojni stilisti i stručnjaci slažu se u jednom, ove zime će prevladati tople, crvenkaste i medene boje kose koje će osvježiti lica i vratiti im sjaj. Također, bit će popularne i ledene nijanse.

Kako temperature budu padale, tako će nastati i niz novih trendova u boji kose u zimi 2022. Općenito, oni upućeni u frizersku industriju predviđaju da će zavladati tonovi koji su na toplijoj strani. Uskoro će krenuti sezona ‘toplih’ nijansi, djelomično zato što su lijepe – ali prvenstveno zato da biste svom izgledu dali dašak boje kada se godišnja doba počnu mijenjati.

Kako bi prihvatili toplinu, profesionalci predviđaju da će se najpopularniji zimski pigmenti kretati od dubokih, tamnocrvenih do toplih medenih tonova, a plavuše sa začinom od bundeve će također zasjati punim sjajem.

Koji god pigment za kosu volite, ova nadolazeća sezona sigurno ima nešto za vas. Čitajte dalje za sedam najzabavnijih zimskih trendova boja za kosu koji će stupiti na pozornicu ove sezone.

1. Tamni i svijetli pramenovi

Nekoliko stilista primijetilo je porast potražnje kod kombinacije tamnih i svijetlih pramenova, uključujući i Karissu Schaudt, koloristicu u salonu Maxine u Chicagu.

– Ovo je mješavina fino izvučenih svijetlih i tamnih pramenova. Zatražite od frizera da vam napravi lagani babylights kako biste bili sigurni da pramenovi nisu debeli i oštri, već tanki i izmiješani – kaže ona i dodaje kako je savršen primjer ovih pramenova kosa Khloe Kardashian.

Khloe Kardashian: https://www.instagram.com/p/CT5Molpvhaf/

 

Prema Schaudt, ova boja najbolje izgleda na kratkoj do srednje dugoj kosi i izvrstan je izbor za one koji žele imati plavu boju kose tijekom cijele godine.

2. Medeni pramenovi

Još jedan nadolazeći trend su pramenovi u boji meda, kaže Schaudt.

– Ovo je prekrasna mješavina zlaćanih tonova stvorenih balayage metodom – objašnjava. Ako želite ovaj izgled kaže da treba ‘držati deblje svjetlije pramove bliže licu i bliže korijenu kako biste stvorili dramatičniji izgled’.

svetli-karamel-braon-pramenovi-na-dugoj-kosi

Medene nijanse koje teku po vašoj kosi pružaju topli sjaj tijekom hladnijih mjeseci.

3. ‘Pumpkin Spice’ plavuša

Ova boja kose inspirirana je ‘pumpkin spiceom’ ili ‘začinom za bundevu’, tvrdi Marc Mena, slavni frizer.

– Ova boja ima vrlo tople i bogate tonove, ali opet nije ni pretjerano naglašena – navodi.

6376737f6019b5b65d6c2255269c784f

Paul Labrecque, kreativni direktor i glavni stilist i kolorist u Paul Labrecque Salon & Skincare Spa, primijetio je isto.

– Primjećujem da su sada in toplije plavuše s manje primjetnim varijacijama nijansi između korijena i vrhova. Stoga sam ja odlučio smanjiti previše plave vrhove i zagrijao ih malo tamnijim nijansama – kaže on i nastavlja kako je konačni rezultat bila nijansa bundeve koja podsjeća na omiljeni pumpkin splice latte napitak.

4. Tamnocrvena

Labrecque tvrdi kako će kako se mnogi upustiti u eksperimentiranje s crvenim nijansama.

– Bogate, kestenjaste nijanse trenutno su glavni hit – rekao je.

4a8bbcb36c31b9194165922c67cb806d

Jaclyn Curti, koloristkinja u salonu Warren Tricomi, kaže da ona i njezine kolege stalno dobivaju zahtjeve za ‘tamne, crvene i bakrene tonove’. Ona tvrdi kako je to zato što je zimi koža obično suha i prigušena zbog nedostatka sunčeve svjetlosti, pa klijenti osjećaju da im treba nešto što će ih osvježiti.

5. Ledena plavuša

– Što je boja ledenija, to bolje – kaže Gloria Bonilla, koloristkinja u salonu Sally Hershberger i dodaje kako je savršeno vrijeme da odete u hladnu plavušu koja će se uklopiti u zimsku sezonu. Schaudt se slaže i dodaje da je ovaj ton usporediv s platinastim.

01-ice-blonde-haircolors-thelateststyle

 

Ako često nosite podignutu kosu ili konjski rep, Schaudt predlaže da onda definitivno isprobate ovu boju.

6. Ton na ton pramenovi

Cannon također predviđa snažan ponovni porast bojanja s različitim tonovima.

– Ovo je stil koji sadrži varijacije iste boje koja se provlači kroz kosu – objašnjava. Neki primjeri izgleda su duboka, bogata smeđa nijansa s toplijim pramenovima po cijeloj kosi ili zlatna plavuša sa svijetlijim nijansama koja uokviruje lice. Pravi primjer za to je kosa od Jennifer Lopez.

jlo 2-13-11