Aktuelnosti

BIXIE JE I SLUŽBENO NOVA ‘IT’ FRIZURA I NASLJEDNICA BOBA

By  | 

Svi se vrlo dobro sjećamo trenutka kada je bob prije nekoliko godina na velika vrata ponovno došao na beauty scenu i od tada pa nadalje mogle bismo reći da je sve vezano uz ovu hit frizuru postalo povijest.

Ne prođe dan, a da se i u našim i u inozemnim frizerskim salonima ne zatraži upravo ta mega popularna frizura, zbog koje su mnoge žene spremne otići pod škare i drastično skratiti svoju dugu kosu.

Jasno nam je i zašto, jer bob se vratio na scenu kao izuzetno chic frizura, koja je istovremeno isto tako izuzetno jednostavna za održavanje. Osim toga, super je svestrana, pa se s njom možete poigravati kako god vam to srce poželi i čini se kao da niti jedan bob nije jednak, već ga doista možete učiniti ‘samo svojim’.

Nakon svih hvalospjeva koje je dobio u posljednjih nekoliko godina, stiglo je vrijeme da bob barem nakratko prepusti tron novoj hit frizuri koja se zadnjih tjedana snažno isprofilirala u svijetu. Riječ je o bixieju, odnosno bixie frizuri, a kao što joj i samo ime govori, riječ je o hibridu dva vrlo popularna kratka stila – miksu pixieja i boba.

Ova novi ‘it’ stil grabi na popularnosti ususret zimi, a mi ga već zamišljamo u kombinaciji s onim najboljim od zimske mode, poput predimenzioniranog pletiva s raskošnim podignutim ovratnicima iz kojih ova šarmantna frizura nekako nježno, a opet dječački zaigrano proviruje. Poznati inozemni frizeri ističu više prednosti ove nove hit frizure, a neke od njih su da bixie savršeno funkcionira na svim teksturama kose i može se personalizirati da se uklapa upravo u vaš stil, ovisno o obliku lica i tipu kose. Bixie je kraća frizura nego bob, a opet dulja od klasičnog pixieja, što znači da je kosa šišana stepenasto, a njeni pramenovi okružuju lice sve do klasične bob duljine. To će posebno osvojiti sve vas koje se nikad dosad niste usudile napraviti radikalni pixie rez, jer ćete i dalje uspjeti zadržati sve ono najbolje od boba, a opet ćete u svoj stil unijeti malo promjene, zaigranosti i dinamike

Kako stilizirati bixie?

Kako god to poželite, pa se pritom možete igrati i nešto razigranijom teksturom ili ga možete učiniti zaglađenim i sleek. Frizerski stilisti savjetuju da se na tanjoj kosi koristi sprej za teksturu koji će stvoriti volumen od samog korijena kose, dok za bixie koji se interpretira na debljoj vlasi preporučaju nanošenje styling kreme prije feniranja, koja će finalnoj frizuri dati taj zaglađeniji dojam.

Ukratko, bixie frizura doista je savršen izbor za zimu jer ostavlja dojam, daje na osobnosti, zabavna je, svestrana i vrlo se lako personalizira da odgovara baš svakom tipu lica.

Bixie-frizura-3

1-brunette-pixie-bob-haircut

4d0d8e905b8a86270e3d20dae353ef93

Bixie-frizura-2

bixie-haircut

bixie-haircut-trend

bixie-haircut-with-a-fringe-combed-out-to-the-side

Dark-Brown-Hairstyles-for-Short-Hair-Cute-Easy-Haircut