Tutorijal

Beauty savjeti svjetskih zvijezda koji će vam olakšati svakodnevicu

By  | 

Make-up trikovi i korisni savjeti za njegu kože i kose čini se da nikada nisu bili dostupniji, ali na kraju dana, svi mi samo želimo efikasne rezultate uz uštedu vremena. Mali beauty trikovi i te kako mogu da olakšaju svakodnevicu. Zato svjetske zvijezde rado posežu za neobičnim rješenjima koja im otkrivaju najbolji svjetski šminkeri, frizeri ili dermatolozi. Surfovali smo internetom i upravo takve savjete vam donosimo u nastavku:

Anja Rubik

1p s 21915

Poznati model po potrebi povećava svoje usne uz smeđu kremastu sjenku. Ovaj trik otkrila joj je poznata šminkerka Wendy Rowe. Ona tankom četkicom nanese smeđu sjenku tik iznad ruba usne i na taj način ih učini vizuelno većim.

Rosie Huntington-Whiteley

2p s 21915

Poznata po tome da uvjek ima odličnu frizuru i odličan volumen kose, Rosie Huntington-Whiteley tvrdi da je tome zaslužna njena navika da uveče pere kosu, a potom je pokupi u punđu na vrhu glave i tako prespava. Kada se probudi iznova oblikuje frizuru, a zahvaljujući podignutoj kosi, uvjek ima sjajan volumen.

Julianne Hough

3p s 21915

Američka pjevačica i plesačica ima odlično rješenje za akne. Ona nikada ne stiska bubuljice jer je crvenilo kasnije teško prekriti šminkom već kada osjeti da će joj izaći akna uzme kocku leda i masira kritično mjesto. Niska temperatura odmah umiri kožu, a bubuljica se povuče.

Joan Smalls

4p s 21915

Jedan od najangaživanijih modela današnjice tvrdi da je najbolja stvar koju je naučila zahvaljujući svom poslu da ne mora da koristi make-up proizvode samo za ono za šta su namjenjeni. Tako umjesto rumenila, ona najčešće na obraze stavlja ruž u boji breskve.

Beyoncé

5p s 21915

Oueen Bey voli da na svoje trepavice nanese balsam za usne, a da ih potom uvije. Zahvaljujući ovom triku, ona govtovo nikada privatno ne koristi maskaru.

Lucy Hale

6p s 21915

Ova dama ima savršeno rješenje u borbi protiv suhi krajeva na kosi. Naime, ona redovno prska termalnu vodu za lice na kosu što je čini hidriranom i glatkom.

 

Izvor: injournal.rs