Kosa

Ako želite raznobojnu kosu, mi vam donosimo idealne nijanse!

By  | 

Živimo u vremenu kad je ekperimentisanje sa različitim stilovima svima dozvoljeno. Bez obzira koliko godina imate, ono što poželite možete i dobiti. Tako je i sa bojom kose. Posljednjih nekoliko godina, jarke boje kose su se pokazale kao pravi hit.

Možete izabrati blage nijanse ili neonske boje. Šarena kosa jakih boja je veoma popularna zadnjih par sezona. Na ovaj način žene ispoljavaju svoju kreativnu stranu. Jarke boje su osnovni trend pored balayage i layage pramenova. Došli smo do tačke gdje je sve već isprobano i viđeno. Ljudi, kroz jarke nijanse zapravo pokazuju sopstvene karakteristike.

Prilikom odabira ovakve boje kose, morate paziti kako će ona pristajati boji kože i karakteristikama lica. Možda vam je plava omiljena boja ali ne želite kosu koja će izgledati isprano. Ono što želite je frizura koja će savršeno pristajati karakteru osobe i boji kože.

Jedan veoma bitan savjet! Bez obzira šta vam je rečeno, morate krenuti sa platinasto plavom boje kose ili svijetlo plavom pa nakon toga se možete odlučiti za jednu ili više jarkih boja.

BOJA LAVANDE ILI LJUBIČASTAljubicasta-kosa

Ove nijanse najbolje funkcionišu na svijetloj nijansi kože. Sve se boje očiju dobro slažu sa ljubičastom nijansom kose ali zelena, plava i smeđa boja očiju najbolje pristaju ljubičastim nijansama.

Ako strahujete da će vam kosa biti ljubičasta nijansa grožđa – razmislite ponovo. Ova nijansa je predivan način da unesete razigranost u svakodnevan izgled. Ljubičaste nijanse spadaju u hladne tonove i prema tome, najbolje funkcionišu sa blijedom bojom kože. Pošto se ljubičasta boja nalazi na suprotnoj strani od roza i žute, tj. toplih tonova, u kombinaciji sa svijetlom kožom oči će doći do izražaja.

Preporučujemo vam da posjetite frizerski salon ako ste se odlučili za jednu od nijansi ljubičaste. Ovakav tretman je veoma komplikovan i osjetljiv a sigurni smo da ne želite oštetiti kosu i učiniti nepopravljivu štetu.

tamno-ljubicasta-kosa

svijetlo-ljubicasta-kosa

lila-kosa

 

Sutra ponovo posjetite naš sajt kako bi saznali sve o roza i crvenim nijansama kose!