Kosa

8 slavnih frizura koje nikada neće izaći iz mode

By  | 

Sezone su donosile nove trendove, ali ovih 8 legendarnih fruzura vrijeme nije skinulo sa trona! Od kratke boyish fruzure koju su šetale manekenka Tvigi i vječita ikona stila Odri Hepbern, preko looka bujne kose koju je proslavila do lokni Žizel Bindšen i mini-vala Sare Džesike Parker, pogledajte 8 najpoznatijih frizura u istoriji!

Pixie (Tvigi)

Više nije tajna da je kratka, “pixie” kosa apsolutni hit ove sezone! Ovu jednostavnu, simpatičnu i ženstvenu frizuru ipak nisu proslavile ni Dženifer Lorens, ni Koko Roča, pa ni Pamela Anderson, već slavna manekenka Tvigi kojoj je ova frizura bila jedan od zaštitnih znakova.

Talasasta (Veronica Lake)

Veronica Lake je bila jedna od najpoznatijih glumica četrdesetih godina prošlog vijeka. Njena duga kosa koja je pri krajevima imala blage talase postala je ultimate frizura svih glumica tada.

Punđa (Tippi Hedren)

Šarmantna i uredna punđa postala je glavni trend tokom pedesetih kada su je promovisale Grejs Keli, Tippi Hedren, Kim Novak i druge mahom najviše plavuše. Ovo je takođe i omiljena frizura pripadnica kraljevskih porodica koje obožavaju da svoj glam look upotpune sa čarobnom punđom.

Duga kosa (Brigitte Bardot)

Zanosna Brigitte Bardot je obožava da svoju dugu, platinastu kosu često ukrašava sa detaljima poput trake, ili rajfa.

Lokne (Gisele Bündchen)

Postoji jedan jedini razlog zašto Gisele Bündchen ne mijenja svoju frizuru: njen seksi look ne bi bio tako upečatljiv da je ne krasi raskošna, sjajna i zdrava kosa, odnosno šarmantne lokne koje su je proslavile sredinom devedestih i još uvjek joj donose pored sjajne figure ugovore i ugovore.

Kovdržava (Sara Džesika Parker)

Mini-val ili ti prirodno kovrdžava kosa bila je hit osamdesetih, ali je tek napravila revoluciju zahvaljujući Sari, odnosno gospođici Keri Bredšo koja je pokazala da ova frizura i te kako može da bude stylish u paru sa bilo kojim stilom, trendom.

Slojevita, poluduga kosa sa pramenovima (Rejčel)

Poluduga smeđa kosa u svetlim, plavim pramenovima koju je nosila Jennifer Aniston u seriji Prijatelji postala je glavna frizura devedesetih koja je prevashodno uticala na popularnost pramenova.

Bob (Luiza Bruks)

Kada je pre neku godinu šik Viktorija Bekam ošišala svoju dugu kosu na bob, svaka devojka je poželela da je iskopira, a ovu frizuru već godinama ima velika Ana Vintur. Ne treba zaboraviti ipak da je kraljica bob frizure zvezda nemih filmova Luize Bruks koja je najviše eksperimentisala s ovom frizurom.

Izvor: elle