Uncategorized

7 Ženskih frizura koje izgledaju komplikovano, ali vrlo jednostavno za napraviti!

By  | 

​Kada nam vremenska prognoza najavi nepovoljne vremenske uvjete, najjednostavnije je da vašu kosu svežete u visoki rep ili punđu. Ali s nekoliko dodatnih minuta i narednim savjetima možete svoj izgled i stajling podići na drugi nivo tokom čitavog ljeta.

1. LOKNE NA JEDNOM MJESTU

​Bez strukture, rep od kovrča koji sliči ananasu je romantičan i prirodno izdužuje vaše lice. Prvo, pripremite svoje prirodne valove ili kovrče, dodatno naglasite uvijenost vaše kose, a zatim zavežite neuredni visoki rep, za dodatni izgled mekoće izvucite par pramenova prema licu.

ženske frizure za 2017 (7)

2. TANKI REP

​Ako imate pravu ili blago valovitu kosu, postignuti izgled Jennifer Lawrence je vrlo lahko, samo je potrebno da podijelite kosu na dvije strane jednako i da svežete uvrnuti niski čvor ( banana punđa), učvrstite ga s ukosnicama koliko god je neophodno. Izvucite par pramenova na prednjoj strani. Ako su pramenovi koji oblikuju lice neuredni, dodatno ih sredite s peglom ispravljajući ih, ili upotrijebite širi uvijač za valoviti izgled.

ženske frizure za 2017 (7)

3. REP VISOKOG SJAJA

​Da biste postigli izvanredan i elegantan visoki „konjski rep“ trebate uraditi sljedeće:1. podignite bradu prema gore kada povlačite kosu u rep da biste izbjegli izvlačenje kose na potiljku; 2.osigurajte rep s dodatnim ukosnicama, odvojite pramen kose, a zatim ga uvijte oko osnove repa te dobro učvrstite šnalama, za dodatnu čvrstoću repa. Za dodatni sjaj kose nanesite serum na kosu.

ženske frizure za 2017 (7)

4. NEUREDNA NISKA PUNDŽA

​Dajte kosi volumena i svaka će frizura izgledati izvrsno. Dok uvijek možete natapirati korijen kose s češljem, takođe možete postići volumen i korištenjem spreja za volumen ili pjenom. Zatim, umjesto češlja koristite vrhove prstiju da raščešljate kosu i vratite je unatrag a zatim uvrnite kosu u punđu i učvrstite je s ukosnicama.

ženske frizure za 2017 (7)

5. SJAJNI XXL REP

​Sinonim za izraz: „Posao naprijed, zabava pozadi“, ovakav rep je upravo takav, posebno ako imate dugu, jaku i kovrčavu kosu. Za dodatnu punoću, počešljajte lokne okruglom četkom, a zatim koristite gusti češalj da zagladite prednji dio kose, i skupite kosu u niski rep. Neposlušne dlake možete dodatno učvrstit s laganim gelom.

Ženske frizure za srednju dužinu kose

6. LAŽNI LOB

​Frizura koja može zadovoljiti vaše želje za lobom a da ne šišate vašu kosu, a ključ ovakve frizure je da opustite uvojke kose, s dodatnim volumenom, koji možete postići s sprejem ili maglicom za volumen kose. Zatim, sve što treba da uradite je da veći dio kose prebacite na jednu stranu i da kosu skupite u nisku opuštenu punđu, pramenovi kose trebaju biti opušteni i prirodno padati s strane. Dodatno možete popraviti frizuru s širokim uvijačem za kosu.

ženske frizure za 2017 (7)

7. PUNĐA S MANŽETOM

​Još od kada je Jen Atkin upoznao svijet s mažetama za punđe, počeli smo se razbacivati s modnim dodacima za kosu, koji upotpunjuju naše repove i polu-punđe. Jednostavno je, sve što treba da uradite je da skupite kosu u visoku punđu, stavite manžetu za kosu na bazu vaše punđe i učvrstite je dodatno ukosnicama. Voilà

ženske frizure za 2017 (8)