Tutorijal

7 trikova koje morate znati ako imate tanku kosu

By  | 

Odlični savjeti za postizanje volumena

Kako volumen kose

Budimo iskreni, kada je izgled u pitanju, uvijek žalimo za onim što nemamo. Ako imamo ravnu kosu, želimo kovrčavu, ako nemamo pjegice, baš si mislimo kako bi nam lijepo pristajale, a svi s tankom kosom žude za gustoćom i volumenom. Iako rijetka kosa ima neke prednosti poput brzog sušenja, žene koje je imaju rado posežu za ovih sedam trikova kako bi barem prividno imale bujnu kosu.

Redovno održavajte vrhove

Sigurno ste primijetili da u danima koji slijede neposredno poslije svježeg šišanja imate više kose. To je zato što su vam vrhovi svježi i deblji i to nećete vidjeti samo vi nego i svi drugi oko vas. Ako imate tanku kosu redovno šišajte vrhove i njegujte ih uljima koja sprječavaju njihovo pucanje.

Ošišajte se

Unatoč tome što možda volite dugu kosu, ako ona nije baš gusta, možda bi trebali razmisliti o drastičnom šišanju. Tanka duga kosa može izgledati vrlo loše, poput rezanaca i ponekad je bolje ošišati se na stepenastu kraću frizuru koja će vam dati volumen i potrebnu gustoću. Najbolje bi bilo da se posavjetujete sa svojim frizerom koji će sigurno znati idealnu dužinu za vašu teksturu kose i oblik lica.

iskustvo kod frizera

Manje je više

Ako imate rijetku kosu, na nju nikako ne biste smjeli stavljati puno proizvoda. Vaša kolekcija proizvoda za kosu morala bi biti poprilično mala i sastojati se samo od šampona, regeneratora i proizvoda za volumen. Različiti njegujući i stilizirajući proizvodi mogu otežati vašu kosu i napraviti da izgleda kao da je imate još manje.

Natapirajte kosu

Iako vas natapirane frizure možda podsjećaju na devedesete, nemojte da vas to preplaši. Ako znate koje pramenove odignuti od tjemena, vaša frizura može izgledati odlično, a dat će vam potreban volumen. Jednostavno natapirajte kosu pri korijenu na vrhu glave i dobit ćete gustoću za kojom žudite.

Volumen za kosu

Koristite prave četke

Nisu sve četke iste i ulaganje u pravi alat za vaš tip kose može vam biti vrlo isplativo. Ako imate tanku kosu, za vas su idealne četke s nježnim i mekanim dlačicama koje će podignuti svaku vlas od tjemena. Važno je samo da kosu ne četkate naglim i brzim potezima, već polako i nježno.

Poigrajte se s razdjeljkom

Ako razdjeljak uvijek radite na istom mjestu i čudite se kako to da nemate voluminoznu frizuru, upravo u tome je pogreška. Kada je kosa dulje vrijeme u istom položaju, ona se jednostavno polegne i izgubi gustoću. Pokušajte svaki dan razdjeljak raditi na drugom mjestu glave i odmah ćete vidjeti razliku. Poigrajte se s neobičnim linijama poput cik caka ili onog dubokog koji seže skoro do uha.

lokne-uvijaci-kosa-1346183722-202650

Uvijači neka vam budu najbolji prijatelji

Da, dobro ste pročitali, iako zvuči čudno, uvijači za kosu mogu vam biti odličan pomagač. Naravno ne govorimo da cijelu kosu trebate staviti na uvijače, nego samo gornje pramenove uz tjeme. Uzmite tri ili četiri najveća uvijača i neposredno nakon feniranja stavite ih oko razdjeljka te pustite da stoje nekoliko sati. Kada ih skinete nećete moći vjerovati koliko kose imate, skrivala se i samo ste je trebali potaknuti da se pokaže.

 

Izvor : fashion.hr