Kosa

7 NOVIH BOJA KOJE TREBATE UZETI U RAZMATRANJE OVE ZIME

By  | 

Nevjerovatna zimska plava boja, novi način da uradite ombre, i posljednja nijansa koju nosi Kim Kardashian, da zadivite ove zime.

Dopustite da nijansa crvene terra-cotta boje osvježi vaš ombre, kao i ostale nijanse medno plave i zlatno roze uvjere vas da osvježite svoju boju. Ovo su najnovije nijanse za predstojeću zimu.

 Medno plava boja

1

Pronaći ćete nevjerovatan balans između svijetlo smeđih tonova i osvježavajuće plave boje u mednom tonu. Ova nijansa nije previše drastična, i pristaje većini tonova kože. Plus, ko ne želi imati boju kose kao Beyoncé?

Platinum plava boja

Ovo je nijansa za cool djevojke, to je najtraženija nijansa za ovu zimu. Iskombinujte ovakvu frizuru s crnom rolkom kako biste stvorili efekat kontrasta. Ako želite da svoju nijansu platinum plave održite svijetlom i sjajnom, onda se pobrinite da koristite i neki kvalitetniji ljubičasti šampon.

BeFunky Collage

Crvena Terre Cotta

Crvena boja ove sezone nije tipična nijansa jarko crvene, već zagasitiji tonovi. Djevojke kao što su Amandla Stenberg i Sarah Snyder odlučile su se za glina- crvenu boju sa plavim podtonovima. Ako je ova nijansa previše za vas, probajte Kate Mara pristupačniju verziju kestenjasto crvene boje.

terrecotte

Pink-plava

Pored popularne platinum plave, ova boja je korak dalje od pink nijanse koja dominira na Instagram profilima. Nedavno je viđena na Bella Hadid, Cara Delevingne, i ozbiljnom kameleonu kada su u pitanju frizure Nickj Minaj.

rose pink

Čokoladni ombré

Ombre je način bojenja kose gdje u većini slučajeva vrhovi kose se boje u plave tonove, ali u posljednje vrijeme poznate ličnosti prekrivaju korijen kose, a ne vrhove. Priyanka Chopra, Selma Hayek i Sasha Lane, svoj prirodni tamni korijen boje u toplije čokoladne tonove, koji se bogato suprotstavljaju hladnijem periodu.

 cokolada

Površinski pramenovi

pramenovi

Možda je kontra- intuitivno da pređete na svijetle tonove u zimskom periodu, ali zašto da čekate ljeto da biste probali svijetle, tople nijanse. Priuštite sebi višedimenzionalni stil koji nosi  Ciara, Emilia Clark, i kraljica plavih tonova Blake Lively.

Prirodno crna boja

crna

Sve više poznatih ličnosti eksperimentiraju s nečim što rijetko viđamo, a to je prirodna boja kose, posebno osobe s nježnom crnom kosom poput Shay Mitchell, Rihanna i Diane Guerrero. Ovakvi prirodni tonovi su dosta nježniji i odgovaraju svakom tonu kože.