Kosa

6 stvari koje morate znati prije keratinskog tretmana kose!

By  | 

Keratinskim tretmanom kose regenerišemo suhu i ispucalu dlaku, ravnamo kosu i vraćamo je u život. Ovaj tretman je postao veoma popularan u zadnje vrijeme širom svijeta. Obično traje sat i po do dva. Kosa se prvo mora pripremiti, oprati i djelomično osušiti. Nakon toga na kosu se nanosi keratinska smjesa. Poslije toga slijedi feniranje a kako bi keratinska smjesa imala efekat potrebno je kosu ispeglati na visokoj temperaturi.

Ventilacija je ključni faktor

Formaldehid se nalazi u malim količinama u sredstvima za čišćenje, sintetičkoj tkanini, tepisima, iverici, duhanskom dimu i smogu. Svakodnevno udisanje može biti veoma štetno i uzrokovati razna oboljenja. Prema tome, ako idete na keratinski tretman u kome ima formaldehida budite sigurni da prostorija ima dobru ventilaciju.

Ako želite ispraviti kovrdžavu kosu, keratin bez formaldehida vam neće pomoći

Ako imate za cilj da promijenite teksturu kose, trebaju vam snažne hemikalije. Istina je da bez obzira šta želite postići ovim tretmanom i bez obzira koji tip kose imate, postoji forumla za vas. Oni tretmani koji obećavaju ravniju kosu i dugotrajnije rezultate sigurno će imati mnogo više formaldehida.

Izaberite salon koji brine o vašem zdravlju

Ako upitate frizera o učešću formaldehida u tretmanu, trebao bi reći tačan naziv i marku proizvođača. Idealno, trebao bi znati i tačan procenat formaldehida. A ako ne zna, trebali bi sami uraditi istraživanje na osnovu dobijenih informacija. keratinski tretman

Keratinski tretman svakih par mjeseci može biti zdraviji od svakodnevnog peglanja kose

Iako je temperatura koja se koristi pri keratinskom tretmanu veoma visoka, zasigurno je bolja opcija nego grijanje kose svaki dan. Korištenje pegle svakodnevno je vjerovatno najgora stvar koju možete učiniti kosi. Keratinski tretman će vam pomoći da odložite peglu na neko vrijeme. Dobar frizer će znati da temperaturu prilagodi vašoj kosi.

Ako želite produžiti djelovanje tretmana izbjegavajte sulfate

Da bi vam keratinski tretman što duže trajao izbjegavajte natrijev hlorid. Nažalost, to znači da kupanje u moru i bazenu treba biti svedeno na minimum. Hlor, isto tako, utiče na dugotrajnost keratinskog tretmana. Takođe, izaberite šampon koji ne sadrži sulfate.

Čuvajte se jeftinog keratina

Baš kao što je to slučaj i sa svim ostalim stvarima, dobijate onoliko koliko ste platili za to. Prema tome kad vidite da je keratinski tretman veoma jeftin, razmislite još jednom. Kad platite više onda dobijate profesionalca koji zna šta je tačno potrebno kosi i koju formulu mora primjeniti prema tipu kose.