Kosa

6 stilizovanih frizura za kovrdžavu kosu

By  | 

Kako bi kovrdžava kosa izgledala njegovano i chic potrebno je uložiti mnogo truda, međutim uz ovih par prijedloga to neće uopšte biti teško, i bićete oduševljeni rezultatima.

curly-hair-flat-iron

Kao što imate prilično širok asortiman preparata za kovrdžavu kosu, od posebnih šampona do pakovanja pa i češljeva i sve to uredno imate u svom kupatilu, tako isto možete rutinski da naučite da napravite ove frizure i budete izuzetno ponosni na svoje prirodne, neposlušne kovrdžave vlasi.

# Kika na stranu

Labava, pomalo razbarušena pletenica odlično je rješenje za ljetne dane kada zbog vrućina ne možete da nosite puštenu kosu. Samo zato što vam je kosa malo divlja nego drugima ne znači da je ne možete ukrotiti pomoću zanimljive francuske pletenice!

kovrdzava kosa

 

# Retro afro osvježenje

Vrijeme hipija je svakako prošlo, ali to ne znači da ne možete nositi otkačenu frizuru po uzoru na lude sedamdesete! Ako vam se sviđa afro frizura onda je svakako isprobajte, posebno ako se uklapa u vaš stajling.

# Lavlja griva

Ponekad svojoj kovrdžavoj kosi naprosto morate dozvoliti da bude ono što jeste. Bez obzira kako to izgledalo, prirodno je ipak najljepše, a i najbolje. Jednostavno pustite kovrdže da bude svoje. Ne stidite se grive koju nosite, budite ponosni na nju.

# Kratka frizura

Ako vam kovrdže predstavljaju gnjavažu (što se najčešće događa, prije ili kasnije, i svima), onda se jednostavno ošišajte. I kovrdžave devojke mogu nositi kratku frizuru, i to zapravo izgleda izuzetno lijepo. Tako da ako ste spremne na taj korak – hrabro naprijed, ljepote čekaju!

# Neuredna punđa

Većina kovrdžavih devojaka ne četka kosu, češljaju se samo kad je kosa mokra, jer je to jedini način, i tako je znatno lakše. Inače, upravo četkanje suhe kovrdžave kose moglo bi vam pomoći da napravite ludu i drugačiju frizuru, drugačiju od one koju inače nosite! Upotrebite malo mašte i kreativnosti i imaćete frizuru koja će sigurno privući mnoge poglede.

# Bob

Kovrdžave bob frizure su među najslađima, posebno ako svom stajlingu želite dodati mladalački sjaj, i svjež izgled. Uz to kosa će vam biti kraća pa ćete je lakše njegovati, i neće vam oduzimati mnogo vremena.

# Duga kosa

Duga i elegantna kovrdžava kosa je svakako poželjna, ukoliko imate vremena i strpljenja da je njegujete. Takođe, ako se odlučite za tu frizuru, pazite da odgovara vašem obliku lica.