Kosa

6 novih načina da nosite bob frizuru

By  | 

Iako je doživjeo vrhunac svoje popularnosti, romantičan bob se zadržao i ove sezone s tim što nam je, kako smo i očekivali, u velikoj mjeri osvježen i nadograđen.

Dakle, zaboravite na klasičan oblik i formu boba, i probajte da ispratite nove trendove koji nalažu da kosu sušimo i oblikujemo na prirodan način, kako bi on djelovao nježnije, kao i da pramenove usmjerimo ka licu, tako da oni djeluju pomalo neuredno. Ne plašite se, jer su rezultati više nego fantastični.

Ako ste ljubitelj blage asimetrije, ili ravnih šiški, sigurni smo da ćete u nastavku pronaći inspiraciju i odvažiti se na novu promenu frizure.

Dakle, predstavljamo vam 6 novih načina da nosite bob:

# Messy bob

Ravna, zaglađena kosa često može biti dosadna, pa čak i kada je reč o bob frizuri. Zato je naš predlog da kosu sušite na prirodan način, tako da izgleda kao da ste prespavali sa mokrom kosom. Kao rezultat dobićete messy bob.

Foto: Instagram / heather_kemesky

#  Bob sa ravnim i kratkim šiškama

Kraća varijanta boba sa ravnim i kratim šiškama je večita klasika koja izgleda sjajno na nešto tanjoj i ređoj kosi, jer upravo ona dodaje volumen i gustinu.

Foto: Instagram / guidopalau

# Duži bob

Nasuprot prethodnoj frizuri, ovo je duža varijanta boba koju mnogi nazivaju lob frizurom. Samim tim, šiške su duboke i duže, kao i ostatak kose. Frizeri savetuju da duži lob sušimo na prirodan način, kako bi on dobio razbarušen oblik.

Foto: Instagram / marjanjonkman

# Kovrdžavi bob

Ako posedujete kovrdžavu kosu, verovatno mislite da vam nikako ne bi pristajala bob frizura? Varate se, jer ona može izgledati sjajno i na kovrdžava, ali to zavisi od načina nege i stilizacije. Ključno je da koristite pjenu, kako bi vaše lokne dobile uglađen i sjajan izgled.

Foto: Instagram / reikoomae

# Uglađen bob sa šiškama na stranu

Osim messy oblika, koji je zaista hit u svetu hairstylea, ove sezone će biti veoma trendi uglađen i elegantan bob, nalik onom koji se nosio pedesetih i šezdesetih godina 20. vijeka.  Kod ove frizure, posebno su interesantne šiške koje su tačno podeljene na polovini razdjeljka, te djeluju tako avangardno.

Foto: Instagram / artpartner

# Veoma kratki bob

Slično kao kod ravnog boba sa kratkim šiškama, i ova frizura je idealna za dame sa tankom kosom. Pored toga ona “otvara” lice, i ističe njegove karakteristike.

Foto: Instagram / drlisaairan

Izvor: elle.rs