Tutorijal

6 novih ideja za frizure u 2016.

By  | 

Nikada nije dovoljno ideja za pravljenje različitih frizura…

Bez obzira na dužinu kose uvjek volimo i želimo da imamo frizuru, pogotovo kada naiđemo na zanimljiv izgled, a lak tutorial.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti šest zanimljivih, a jednostavnih frizura, koje će biti popularne u ovoj novoj godini i koje su relativno lake za pravljenje. Pročitajte kako se prave i pogledajte kako baš ove frizure izgledaju na poznatim ličnostima.

1. Pletenice

– Pletenica sa trakom

Rastegljiva crna traka ovom stilu frizure daje odličan oblik. U ovom slučaju daje i romantični izgled.

Prvo stavite traku na kosu, a zatim ispletite od kose klasičnu opuštenu pletenicu i zavežite je gumicom. Kraj pletenice ugurajte nazad u traku i to je to. Ako primetite da vam kraći pramenovi štrče iz kose, slobodno ih zakačite ukosnicama za ostali deo kose ili samu traku.

– Visoka pletenica sa natapiranim prednjim delom

Ova frizura je odlična za sve prilike; odlična je i za elegentan, ali i opušten izlazak.

Odvojite prednji dio kose, počevši od čela i uvijte ga na poveći samolepljivi vikler. Zatim taj isti dio kose malo natapirajte tako da dobijete poveće “brdašce” pa spojite taj dio sa ostalom kosom i vežite u rep. Ispletite od repa pletenicu. Na kraju izvadite polako vikler i taj dio kose učvrstite uz pomoć ukosnica kako se ne bi raspao.

2. Punđe

– Punđa i šiške

Ako imate šiške, onda je ova frizura jednostavna kao i sušenje kose, ali i pravljenje najjednostavnije punđe na vrhu glave. Ako ipak nemate šiške, uradite trik koji je uradila i Kendal Džener – stavite ekstenzije za šiške. Izaberite ekstenzije koje su u boji vaše kose, koji ima trouglastu bazu i tri male šnale. Odnesite šiške u salon gde će ih vaš frizer srediti i namjestiti u koju stranu da idu, kao i ošišati u odnosu na vaš oblik lica. Prije nego što ih stavite na glavu, malo natapirajte korjen i stavite lak za kosu.

– Punđa riblja kost

Ovo je riblja kost, visoka punđa… Odnosno odlična kombinacija ove dvije frizure. Ovakav fazon frizure najbolje ide uz dugu i gustu kosu kao što je ima Ariana Grande.

Osušite kosu ravno i dobro je očešljajte i skupite u visoki rep, tačno na potiljku. Podelite rep na dva jednaka dijela i jedan dio uvrnite i zakačite u neurednu punđu. Preko drugog dijela kose stavite kremu ili sprej za stilizovanje i ispletite klasičnu riblju kost. Zavežite je na kraju i obavijte oko baze punđe, tako što ćete na svakih pola centimetara zakačiti po jednu ukosnicu kako biste je držali na mjestu.

3. Kosa sa aksesoarima

– Jednostavna crna traka

Elegantni aksesoar za kosu koji smo mogli da vidimo mnogo puta na modelima tokom modnih revija je jednostavna crna traka. Zavezana oko baze niskog repa na reviji Oscar de la Renta-e, frizura dobija, nježnu, romantičnu i opuštenu notu samo zbog načina na koji je traka zavezana.

– Okićena pletenica

Roze zlatni lančić koji je provučen kroz pletenicu Dženifer Lorens, prosto oduzima dah jer je savršeno elegantan i delikatan.

Ovo je način na koji možete iskoristiti stari lančić koji vam ne treba. Da biste ga osigurali u kosi, nemojte odmah krenuti sa pletenjem pletenice. Prvo podelite kosu na stranu i uzmite oko 5 centimetara kose iz sredine, sa prednjeg dela glave i zavežite je u rep sa providnom gumicom. Provucite lančić i njegov kraj provucite kroz elastičnu gumicu kako ne bi mogao da ispadne. Zatim skupite lančić i rep i uzmite još jednom dva mala dela kose i počnite sa pletenjem francuske pletenice.

zenski-magazin-ideje-za-frizure-u-2016-99 zenski-magazin-ideje-za-frizure-u-2016-98 zenski-magazin-ideje-za-frizure-u-2016-97 zenski-magazin-ideje-za-frizure-u-2016-3 zenski-magazin-ideje-za-frizure-u-2016-2 zenski-magazin-ideje-za-frizure-u-2016-1

 

 

Izvor: zenskimagazin.rs