Tutorijal

5 trikova za sjajne kovrdže

By  | 
Zar je moguće?
Kovrdžava kosa je često suha i kronično joj fali sjaja. Ne znate kako spriječiti taj suhi i pomalo zapušteni izgled. Sva sreća da donosimo pet trikova za sjajne kovrdže”

1. Koristite masku

Jednom tjedno stavite masku za suhu kosu ili zgnječite avokado pa ga držite na kosi pola sata. Nakon toga našamponirajte i stavite regenerator. Pazite da dobro isperete masku kako kosa ne bi bila teška.

2. Kupite dobru četku

Potrebna vam je četka od prirodnih vlakana koja će sebum s korijena rasporediti na ciju dužinu kose. Za kovrdžavu kosu najbolje su one s čekinjama divlje svinje.

3. Sjajni tretmani

Koristite profesionalne preparate za sjaj. Npr. LAKME Top Ten proizvod ne samo da daje sjaj kosi, nego ju i dubinski hrani, čini mekom i čuva boju.

12191783_875406302527531_5261327427497928646_n

 

LAKME K. STYLE RINGS CURL ACTIVATOR

4. Mazite vrhove

Vrhovi su najbolji pokazatelj stanja kose. ako ne znate kud sa sobom i svojom kovrčavom kosom, na dlan istisnite sredstva za vrhove i dobro utrljajte. Ostatak s ruku namažite cijelom dužinom kose za ekstra dozu sjaja.

5. Čitajte etikete

Možda pola toga ne razumijete i ne vidite jer piše sitnim slovima, ali čitati morate! Dimethicone, vrsta silikona daje kosi krasan sjaj, ali isto tako se teško ispire i može se nataložiti na kosi. Potražite na etiketi dimethiconol koji jednako dobro sjaji, ali se lakše ispire.