Nokti

5 stvari zbog kojih vam se kvari manikir

By  | 

Vaš manikir neočekivano može da se ošteti dok se, na primjer, oblačite, radite za kompjuterom ili “kopate” po torbi tražeći ključeve ili mobilni telefon. I još nešto, nikada nemojte nokte da koristite kao alat!

Kucanje po tastaturi

Ukoliko se vaš posao svodi na osmočasovno radno vrijeme koje provodite za kompjuterom jasno vam je da su, zbog kucanja po tastaturi, vrhovi noktiju pod velikim pritiskom.

Ivica laka za nokte brzo strada, posebno dugih, tako da već u ponedeljak, tokom prvog radnog dana u nedelji, možete da računate da ćete se kući vratiti sa iskrzanim lakom na ivicama noktiju.

Kućni poslovi

Kombinacija deterdženata, jakih hemikalija (od kojih je aceton često prisutan kao supstanca za brzo otklanjanje fleka) i topla voda, pogubna je kombinacija za manikir. Sigurno već odavno ne računate na momenat da će vam posle sređivanja kuće i ribanja kuhinje i kupatila lak na noktima ostati netaknut. Iako većina žena kaže da nema nikakav osećaj za posao koji radi kada na ruke stavi gumene rukavice, potrudite se da savladate i tu tehniku i produžite život manikiru.

nail-care-tip-diy-scrubbing-dishes-760x428

Mlaz parfema ili laka za kosu

Sadržaj alkohola u parfemima ili lakovima za kosu često je vrlo rizičan za manikir. Ako vam se baš dopada neka mirisna nota koja u sebi sadrži dosta alkohola, ili lak za kosu od koga ne mrda ni dlaka na glavi, pažljivo pritisnite dozer ili pumpicu i trudite se da ni parfem ni lak ne dodirnu površinu noktiju. U suprotnom, alkohol iz proizvoda razoriće završni sloj laka za nokte. Takođe, izbjegavajte i sredstva za dezinfekciju ruku jer i ona imaju dovoljno alkohola koji može da ošteti lak.

Topla kupka

Topla voda i lak za nokte ne idu zajedno. Kada se potopite u toplu kupku, ili čak i kada se tuširate, voda prodire u sloj između površine nokta i laka. Prvi sloj laka se tada podiže i veoma lako se odlijepi sa površine nokta. Zato smanjite temperaturu vode i nemojte da se iznenadite kada poslije tople kupke ili kupanja vidite da vam nedostaje djelić laka!

fingers-through-your-hair

 

Provlačenje prstiju kroz kosu

Kao što smo već istakli, voda i lak za nokte nisu baš najbolji prijatelji. Ako imate naviku da provlačite prste kroz kosu, posebno mokru, računajte da je i ovo situacija koja može da vam uništi manikir. Bolje se polako raščešljajte češljem sa širokim zupcima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor : nezavisne.com