Tutorijal

5 stručnih savjeta da vam frizura potraje nedelju dana

By  | 

Kad se vratimo od frizera sa savršenom frizurom, jedino što želimo je da nam što duže potraje, ali nažalost često se već poslije trećeg dana zamrsi ili umasti i vreme je da je operemo! Ukoliko se pridržavate sljedećih pet koraka garantujemo da će vam potrajati do nedelju dana…

kratka-kosa

Kontrolišite pokrete ruku
Kada imate savršenu frizuru, teško je ne proći prstima kroz kosu, ali pokušajte da to ne radite često. Dodirivanje kose stimuliše vlasište na proizvodnju prirodnih masnoća. Upravo zbog masnoće vaša kosa gubi formu i volumen.
Pobjedite vjetar
Vjetar u samo nekoliko minuta može uništiti savršenu frizuru. Ako planirate da dan provedete u šetnji, a vrijeme nikako nije na vašoj strani kosu nježno zamotajte u punđu ili opušteni konjski rep. To će barem na kratko sprječiti vjetar da je zamrsi.
Borite se protiv znoja
Ako imate novu frizuru, to ne znači da nedelju dana ne smete vježbati. Ako planirate da idete u teretanu ili na fitness ne zaboravite da ponesete i traku za kosu. Ona će upiti višak znoja na čelu i sprečiti da se znoj zadrži na korenu kose.

 

Birajte jastučnicu

Ako imate novu frizuru, to ne znači da morate spavati u sjedećem položaju kako je ne biste pokvarili. Ležanje je najgori neprijatelj isfenirane kose jer se ona lako zamrsi. Kako bi ove probleme sveli na minimum, nabavite satensku jastučnicu. Saten je gladak, svilenkast materijal po kojem kosa slobodno pada lakše nego na pamučnom materijalu.

 

Perite kosu na suho
Šampon za suho pranje najbolji je prijatelj vaše nove frizure. Prah upija masnoće s korjena kose i čuva volumen i formu kose.Šampon posipajte po korijenu kose pre spavanja i vaša frizura će potrajati duže.