Kosa

5 slatkih frizura za jesenske dane (koje lako možete napraviti sami)

By  | 

Frizure za pulovere, šalove i kapute.

Trendove jesenskih frizura već smo vam predstavili (čak i više verzija), a ovog puta okrećemo se svjetski poznatim blogericama i preslatkim i nosivim frizurama koje sami lako možete napraviti. Ovih pet frizura savršene su za jesenske dane i kombiniranje uz omiljene veste, šalove i kapute.

Čvorovi u kosi

jesenske slatke 2014 friz01

Raspuštena bujna kosa lijepa je u svako doba godine, tako je ova čvorasta kruna od kose blogerice Sincerely Kinsey savršena i za ovu jesen. A sve što vam je potrebno je 5 do 10 ukosnica ovisno o duljini i gustoći vaše kose.

Kosu raščešljate i podijelite razdjeljak onako kako obično nosite. Uzmite pramen sa sasvim prednjeg dijela desne strane. Podijelite pramen u dva manja, a njih zavežite u čvor.

1

Nastavite vezati čvorove (oba pramena možete “zarolati” ili uviti svaki u svoju stranu kako biste lakše vezali čvorove) sve dok ne dođete do vrhova. Pramen čvorova pričvrstite ukosnicama

2

Zatim isto ponovite i na lijevoj strani glave, pa i tim pramenom čvorova “obgrlite” glavu. Ukosnicama sve dobro pričvrstite i ukrotite pokoji odbjegli pramenčić kose.

3

Jednostavna zarolana punđa

jesenske slatke 2014 friz05

Znate što ide odlično uz pulovere i veste? Punđe. Sve vrste punđi, a ova od namotanih uvijenih pramenova s bloga kreativne LuLu je posebno lijepa i veoma jednostavna za napraviti.

Kosu naprosto straga podijelite na dva dijela (direktno po sredini). Napravite čvor od ta dva pramena i ona naprosto namotajte prvo jedan pramen oko čvora, a zatim i drugi i sve pričvrstite ukosnicama.

 

jesenske slatke 2014 friz06

jesenske slatke 2014 friz07

jesenske slatke 2014 friz08

jesenske slatke 2014 friz09

Polupodignuta kosa

jesenske slatke 2014 friz10

Ovu jednostavnu, a opet slatku frizuricu pokazala je Christina s bloga Hair Romance. I ova frizura odlično stoji i može se napraviti od različitih dužina kose.

Kosu počešljajte i razdjeljak napravite kao i uobičajeno (na sredini ili u stranu). S prednjeg dijela (s lijeve i desne strane) uzmite pramenove srednje debljine. Oba pramena spojite po želji iznad desnog ili lijevog uha i svežite gumicom. A zatim taj repić provucite i prevrnite kroz rupu gdje se spajaju ta dva pramena. I to je to!

jesenske slatke 2014 friz11

 

jesenske slatke 2014 friz12

jesenske slatke 2014 friz13

Kvazi-rep u 4 koraka

jesenske slatke 2014 friz21

Ovo je veoma jednostavna frizura za dane kada vam se ne da puno petljati oko kose, a i dobro stoji na svim tipovima kose – gustoj,kovrčavoj ili tankoj i ravnoj kosi. Ovu frizuru za koju je inspiraciju pronašla na Pinterestu, napravila je Natalia za Ma Nouvelle Mode.

Lagano natapirajte kosu na vrhu stražnjeg dijela tjemena. Taj dio kose koji ste natapirali  zavrnite i gurnite lagano prema gore (kako biste dobili volumen, malo podignutu kosu straga na tjemenu) te tako pričvrstite ukosnicama.

jesenske slatke 2014 friz22

Uzmite veći pramen s lijeve strane lica, zavrnite ga jednom, preklopite straga preko  (i ispod) pramena i pričvrstite ukosnicama.
Isto ponovite i s desne strane, te taj zavrnuti pramen preklopite preko lijevog  (i ispod njega) i dobro pričvrstite ukosnicama.

jesenske slatke 2014 friz23

jesenske slatke 2014 friz24

Vikinški rep

jesenske slatke 2014 friz14

Ako imate dugu kosu ovaj rep, koji se nosio i na modnoj pisti kod Valentina za ovu jesen, savršen je odabir za vas. A kako ga korak po korak napraviti možete pronaći i na How To Hair blogu.

Za početak začešljajte kosu unatrag. Zatim uzmite pramen kose iznad čela i straga ga svežite u repić.

 

jesenske slatke 2014 friz15

Zatim sa svake strane uzmite još po pramen kose i zajedno svežite s početnim repićem.
jesenske slatke 2014 friz16

Nastavite tako dodavati pramenove s lijeve i desne strane i vezati ih gumicom sve dok ne dođete do potiljka kad će vam ponestati pramenova za dodavanje.

jesenske slatke 2014 friz17

Nakon toga nastavite vezati kosu gumicom na oko svakih 5 centimetara, sve do vrhova.

jesenske slatke 2014 friz18

Kad ste završili s vezanjem gumica počnite dijelove kose razvlačiti prstima kako biste dobili na volumenu. Krenite od najnižeg prema gore i glavi, i to ponovite za sve, pa čak i one dijelove na tjemenu.
jesenske slatke 2014 friz19

jesenske slatke 2014 friz20

izvor:zena.hr