Kosa

5 šik frizura za ovo ljeto!

By  | 

Kako bi izgledale odlično ovo ljeto potrebno vam je nešto više od izazovne odjeće i ovorenih cipela. Frizura treba da vam bude u fokusu baš kao i izbor odjeće i obuće. Ako nemate dovoljno vremena da svaki put potrošite sate i sate ispred ogledala ne trebate se brinuti jer ćete i sa ovim frizurama izgledati savršeno.

Zategnuti rep

Rep je jedna od najlakših frizura ako ne i najbolje rješenje u vrućim ljetnim danima. Ako vas brine sitna kosa koja ispada odlučite se za začešljani rep kao Blake Lively. Ovakav izgled ćete postići tako što ćete nanijeti gel na kosu i rep. Sa par pramenova sakrijte gumicu za kosu i dobili ste elegantan izgled.

1

 

3

2

Polu spuštena kosa

Ako želite opušten izgled koji odgovara i poslu i zabavi onda je ovo frizura za vas. Kao jedan od najboljih prijedloga ljetnih frizura, uz ovaj izgled ćete postati glamurozniji i elegantniji. Kako bi dobile frizuru kao Jessica Chastain, pola kose podignite a ostatak ostavite spušten ali blago izvucite prednje krajeve. Našpricajte kosu lakom kako bi bila postojana što duže.

5

4

Pundža

Pundže su jedne od najboljih ideja šta uraditi s kosom preko ljeta a ako želite da unaprijedite kompletan izgled onda se odlučite za uvrnutu pundžu. Baš kao i Julianne Hough ovaj izgled možete postići i sa visokom i sa niskom pundžom. Umjesto da pokupite sve pramenove ostavite ih nekoliko slobodnih. Osigurajte pundžu sa posebnom gumicom za pundže i dobili ste frizuru koju možete nositi od jutra do mraka.6

Pletenice

Šta bi ljeto bilo bez dobro poznatih pletenica. Ako ste skloniji mladalačkoj frizuri onda se odlučite za bokserske pletenice. Nose ih svi ove sezone, Jelena Karleuša, Kim Kardashian, Ariana Grande. Ako su vam rep i pundža dosadili onda su pletenice rješenje. Pošto je kosa čvrsto zategnuta ne morate se brinuti o postojanosti frizure.

7

8

9

Blago valovita kosa

Da li želite da ovo ljeto imate najbolju frizuru? Neka vam kao inspiracija posluže slavne ličnosti kao Gigi Hadid i Sasha Luss. Dok vam je kosa mokra ispletite pletenice. Ostavite je da se prirodno osuši nekoliko sati i zatim raspetljajte pramenove. Kosu razbarušite prstima kako bi dobili valovitost.

10

11