Tutorijal

5 savjeta za nanošenje lažnih trepavica

By  | 

Prije no što naneseš trepavice, uhvati ih za krajeve i lagano “razgibaj” • Pričekaj barem 10 – 15 sekundi kako bi ljepilo postalo gušće i napola suho…

LAŽNE trepavice izuzetno su popularne u posljednjih nekoliko godina, no rijetko koja žena ih zna pravilno nanijeti.

Loše nanesene trepavice izgledaju jeftino i komično, a često vizualno smanjuju ili izobličavaju izgled oka.

Kako bi sa svojim lažnim trepavicama izgledala poput seksi cure s reklame, donosimo ti nekoliko savjeta za njihovo nanošenje.

thumbnail

1. Stvar je u ljepilu

Trepavice mogu biti jeftinije, no vrlo je važno da pronađeš dobro ljepilo koje a) čvrsto drži trepavice, b) omogućuje njihovo jednostavno skidanje. U ljepilo za trepavice vrijedi uložiti malo više novca.

2. Razgibaj ih

Prije no što naneseš trepavice, uhvati ih za krajeve i lagano “razgibaj” kako bi postale elastičnije i bolje prianjale uz rub trepavica.

3. Iskroji ih

Lažne trepavice ne bi smjele biti veće od tvog oka. Prisloni ih uz rub trepavica, izmjeri i zatim malim škaricama pažljivo odreži višak. Uvijek reži trepavice sa strane koja je veća i gušća, odnosno sa strane koja bi išla na vanjski kut oka.

4. Zapamti ovo pravilo

Cure najčešće griješe u sljedećem: na trepavice nanose ljepilo i zatim ih kreću odmah stavljati na kapak. Pričekaj barem 10 – 15 sekundi kako bi ljepilo postalo gušće i napola suho. Tako neće kliziti s oka, već se snažno i uredno zalijepiti uz rub trepavica.

5. Pronađi svoju formulu

Vizažisti često govore kako se lažne trepavice nanose bez prethodnog nanošenja maskare, no ako imaš male i slabe trepavice, vidjet ćeš kako lažne trepavice bolje prianjaju uz prirodne trepavice na kojima se nalazi maskara. Isprobaj više načina nanošenja i sama nađi svoju idealnu formulu.

 

 

Izvor : index.hr