Tutorijal

5 načina za stiliziranje šiški ljeti

By  | 

Šta raditi sa šiškama ljeti?

Blonde-Hai-640x400

Šiške su odličan dodatak kosi koji svaku frizuru mogu osvježiti i napraviti potpuni makeover, ali ljeti i nisu baš praktične zbog različitih faktora poput vlage ili vrućine. Donosimo vam pet praktičnih i jednostavnih načina za stiliziranje šiški ljeti.

Je li vam se ikada dogodilo da ljeti izađete iz kuće i nakon nekoliko minuta vaše do tada savršene šiške, odjednom polude? Odvoje se u sitne pramenove, slijepe i svaka vlas priča je za sebe? To nije ništa neuobičajeno i iako mislite da je smak svijeta i dalje možete imati odličnu frizuru ljeti usprkos neposlušnim šiškama. S obzirom na to da se maste brže od ostatka kose, jer dodiruju čelo koje je najčešće masnije od ostatka kože, u kontaktu s velikom vlagom koja vlada ljeti brzo mogu prestati biti onakve kakve ste ih namjestili prije nego ste izašli iz kuće.
Brzo prljanje šiški možete riješiti svakodnevnim pranjem tog dijela kose, ali kome se ljeti da razmišljati još i o tome? Gelovi za kosu ili lakovi također bi mogli malo ublažiti problem neposlušnih dlaka, ali previše je to stvari o kojima moramo razmišljati pa vam donosimo najjednostavnije rješenje – odlične frizure sa šiškama koje vam neće smetati, a kada dođe jesen ponovno ćete ih moći nositi kako želite.
šiške

Ukosnice

Iako se čini prejednostavno, ukosnice su odličan spas za šiške ljeti. Važno je samo da odaberete neke ukrasne koje vam se sviđaju i s njima se poigrate. Šiške možete zakopčati sa strane ili u sredini, na vama je da pronađete ono što vam se sviđa, a frizura će vam biti gotova za pet minuta.
siske

Šal ili marama za glavu

Nemojte se bojati biti malo otkačeni ako inače ne nosite ovakve dodatke u kosi, ali ljeti je sve dopušteno. Odaberite jarke boje šala ili marame i poigrajte se s kosom. Šiške će biti na mjestu i nećete o njima morati brinuti, a postići ćete chic izgled.
siske frizura

Pletenica

Pletenica je jedna od najjednostavnijih frizura koja ima najbolji efekt. Može biti chic, romantična i elegantna. Pletenicu od šiški možete napraviti po sredini tjemena, ali i sa strane.
siske frizura

Pompadour

Podignute i natapirane šiške pričvršćene ukosnicom mogu djelovati jako elegantno pa ako volite retro izgled ova frizura bit će vam odlična.
siske

Šešir

Osim što je šešir chic modni dodatak, odličan je jer će vas štititi od sunca, ali i sakriti vaše neposlušne šiške. Pronađite šešir koji vam se sviđa i uživajte u ljetu.
Izvor fashion.hr