Kosa

5 Načina da osvježite Ombre

By  | 

Za početak, pretvorite vaš ombre u sombre.

Za veći dio desetljeća, ombre je predstavljao trend za djevojke koje boje kosu. Ali kao i sve što vremenom može doseći najviše granice svoje slave, takođe i ombre može postati malo dosadan. Zbog toga su iz salona Mèche Matt Rez otkrili kako da ombre osvježite i učinite još ljepšim u 2017.

Ombre frizura 2017

1. Pretvorite ga u sombré, odnosno nježni, suptilni ombre. Još uvijek je naglašen prelaz iz tamnih u svijetle tonove , ali balayage posvjetljeni pramenovi razbijaju monotonost između dva tona, stvarajući dodatne tonove. Prelazni tonovi su manjeg intenzitete i nježniji.

2.Radite s prirodnom bojom u osnovi, da biste postigli osjenčani efekat, vaš stilist treba koristiti sjajnije boje na korijenovima vaše kose. Boja bi trebala biti blago svjetlija za 2 do 3 tona od vaše prirodne kako bi se postigao prirodniji preljev pri izrastanju kose. Ako se uradi kako treba ne biste trebali imati treću ili četvrtu boju kod izrastanja kose, i vrlo lahko biste mogli produžiti period farbanja i do 3-4 mjeseca.

ženske frizure za 2017 (7)

3. Stvorite vertikalnu dimenziju. Horizontalnu dimenziju čine korijeni tamnije boje, koji prelaze u svjetlije vrhove, dok vertikalnu dimenziju čine površinski i unutrašnji pramenovi koji se isprepliću jedan do drugog. Nježni vertikalni kontrast čini vezu s horizontalnim pramenovima sombrèa, i daju potpuno drugu dimenziju kosi.

4. Naglasite lice s svjetlim baby pramenovima.Ovakvi pramenovi će vam istaknuti lice, trebali bi biti 2-3 tona svjetliji od pramenova koji su na potiljku glave, ali i osjenčeni pri korijenu tako da ne čine grubi prelaz između prirodne boje.

ženske frizure za 2017 (8)

5. Svoju kosu održavajte zdravom. Jednostavno, što je kosa zdravija, boja će izgledati svježije. Ako želite dodatno posvjetliti kosu bez oštećenja, koristite Olaplex tretman pri bojenju, koji obnavlja kosu i spriječva je od daljeg oštećenja prilikom bojenja, i masku za dodatnu hidrataciju vaše kose.

 

ženske frizure za 2017 (10)