Kosa

40 najboljih bob i lob frizura!

By  | 

Bob i lob frizure su postale veoma popularne zadnjih par godina.A da li znate osnovnu razliku između ove dvije frizure? Mi vam donosimo odgovor na ovo pitanje.

Najlakši način na koji možete razlikovati ove frizure je dužina kose. Dužina boba je negdje između sredine uha a iznad ramena. Jednostavni, dugi bob ide skroz do ramena ili malo preko ramena. Jednostavni bob se razlikuje od ostalih jer se kosa jedne dužine. Obično se i malo stanji kako bi se pojednostavilo održavanje i svi mogući problemi sa stilizovanjem. Frizeri vole da šišaju jednostavni bob kako bi dopustili prednjim krajevima da se uviju i uokvire lice.

Postoji mnogo varijacija na temu bob frizure. Asimetrični, obrnuti, poludugi itd.

Dugi bob se zove lob i idealna je frizura za sve one koji žele frizuru koja ipak ima određenu dužinu a želite određenu promjenu. Uobičajeno je da nema slojevitosti kod jednostavnog boba (bez obzira da li je dugi ili kratki), frizura je veoma laka za održavanje bez obzira da li ste početnik frizer ili zahtjevna mušterija. Ako ošišate kosu tako da vam se prednji krajevi blago uvijaju onda je zaista potrebno veoma malo stilizovanja i namještanja frizure.

Ako ste imali veoma dugu kosu neko vrijeme, skraćivanje se može činiti veoma zahtjevnom stvari. Većina mušterija se osjeća frustrirano i skeptično kad se nađu u ovakvoj situaciji. Dugi bob je rješenje za ovakve situacije. I dalje je duga frizura (iako spada u frizure srednje dužine) zbog odsustva slojeva i uniformisane dužine. Ako se desi da se klijentu ne sviđa kraća kosa, dužina će se moći vratiti za nekoliko mjeseci.

Ako se klijentu svidi frizura (što će se i najvjerovatnije desiti) koja je veoma laka za održavanje, odlučiće se puno lakše za kraći bob. Mi vam predstavljamo bob i lob frizure poznatih kako bi dobile inspiraciju i pri idućoj posjeti frizeru imali jasnu ideju o tome u kom smjeru želite ići. rihannaamy-adams arizona-muse beyonce bob cameron-diaz charlize-theron "China: Through The Looking Glass" Costume Institute Benefit Gala demi-lovato emilia-clarke emma-roberts emma-stone essica-pare hilary-rhoda january-jones jenna-dewan jennifer-aniston jennifer-lawrence jessica-alba jessica-chastain jlo kate-mara katie-holmes keira-knightley kerry-washington khloe-kardashian kristen-stewart lea-seydoux lily-collins margot-robbie miranda-kerr naomi-watts olivia-munn paltrow rachel-mcadams rose-byrne scarlett-johanson selena-gomey sofia-coppola taylor-swift