Tutorijal

4 trika za gustu i jaku kosu

By  | 

Većinu žena je strah da idu kod frizera, jer se plaše da će im prekratiti kosu. Međutim, šišanje je za zdravu kosu. Kako će kosa brže rasti ako preskačete redovno šišanje? Ovo su 4 trika koji će ubrzati rast vaše kose i učiniti je gušćom i jačom.

hairdresser-cutting-hair-with-comb-660x400

BADEMOVO I KOKOSOVO ULJE

Oba ulja odlično hrane vašu kosu. Dovoljno je da umasirate oko šest kapi ovih ulja, a možete ih i pomješati. Zamotajte kosu u peškir i pustite da upija ulja oko 30 do 60 minuta, a potom isperite.

ŽELATIN

Pomješajte jedan paketić želatina sa šamponom i koristite ga prilikom svakog pranja kose. Želatin sadrži proteine koji će ubrzati rast vaše kose i učiniti je gušćom.

VITAMINI C I E

Vaša prehrana može imati veliki uticaj na rast vaše kose, pa zato jedite hranu koja je bogata vitaminima C i E. Vitamin C nalazi se u agrumima, paradajzu, paprici, jagodi i brokoliju. Vitamin E nalazi se u velikim količinama u spanaću, orasima, avokadu, ribi i tofuu.

JABUKOVO SIRĆE

Isperite kosu jabukovim sirćetom prije pranja i pazite da vam ne uđe u oči. Možda će vam trebati više šampona kako biste prikrili miris sirćeta. Jabukovo sirće ima mnogo vitamina i uklanja mrtve ćelije iz folikula kose koje sprečavaju njen rast.