Aktuelnosti

4 nijanse boje kose za jesen!!

By  | 

Ukoliko vam je dosadila trenutna boja kose i ako ste spremne da je mijenjate, isprobajte neku od sljedeće četiri moderne jesenje nijanse.

Plava gljiva


Ova nijansa odražava pepeljastu nijansu gljive. Ona nije plava u tradicionalnom smislu; plava gljiva boja je koja čini savršenu prelaznu nijansu. Ona je upravo na spektru između svijetlo smeđe i tamno smeđe ili pepeljastija nijansa plave.

S obzirom na to da se ne može ubrojati u bilo koju od pomenute dvije kategorije, idealna je za plavuše koje žele malo tamniju boju kose, ali i za brinete koje žele da budu malo svjetlije.

Sombre


Nježnija i manje intenzivna varijanta ombrea, sombre je mnogo suptiliji te pruža prirodniji izgled. Vrhovi su svjetliji sa suptilnim nagovještajima tamnije nijanse.

Pored toga, sombre se veoma lako održava, izgleda veoma glamurozno, a osim što promoviše prirodni izgled kose, odlično se slaže i sa gotovo svakim tenom.

Hladna kafa


Topli, nježni tonovi smeđe sa nagovještajem kakaoa i karamele jedan su od trendova koji su u prvom planu tokom jesenje sezone, a nabolje od svega je to što odlično pristaju skoro svakom tenu.

Zapravo, ova nijansa se može opisati i kao mješavina ultidimenzionalnih smeđih tonova koji su ukombinovani sa suptilnom crvenkastom toplinom koja stvara efekat raskošnog i bogatog mahagonija.

Prepečeni kokos


Idealna je za sve smeđokose dame, kojima je kosa posvijetlila tokom ljetne sezone, a koje bi željele da dobiju boju koja je svjetlija, ali ne u potpunosti plava. Ukoliko ste brineta, ova boja će vam odlično stajati.