Kosa

4 lude i jednostavne punđe koje bilo ko može uraditi

By  | 

Jer je ljeto uskoro tu, a naše strpljene za uređivanje frizure je sve manje. Bilo ko je ikada probao da uradi visoku punđu, zna da postoji velika razlika između savršeno neuredne i razbarušen frizure,koju nose poznate ličnosti na crvenim tepisima, i zbunjujuće neuredna, razbarušena punđa u vašoj redakciji.
Nevjerovatne i na oko vrlo jednostavne visoke punđe možete i vi postići u vašem domu, samo je važno imati odgovarajuće preparate, i upute. Ovakve frizure su zapravo vrlo jednostavne za uraditi. A kako bismo to potvrdili, poznati stilist slavnih ličnosti Justine Marjan je predložila par prijedloga koje je vrlo jednostavno za napraviti.

1. Niska punđa čvor

Zagladite kosu u smjeru u kojem želite da vam punđa ćvor stoji. Ukoliko imate neurednu i neukrotivu kosu, koristite peglu, kako biste dobili željeni smjer. Kako biste postigli zaglađeniji izgled, na četku za kosu nanesite sprej za učvršćivanje kose, a zatim zagladite kosu. Kosu svežite u rep, a nakon toga ukosnicama napravite čvrsti čvor, te dodatno učvrstite s lakom za kosu.

low-knot-work-hairstyles

 

2.Zaglađeni izgled lanac punđa

Pripremite kosu, tako što ćete posušiti kosu okrenutu prema dolje, tako da biste dobili više volumena, nanesite na kosu serum kako biste zagladili svaku dlaku u rep. Nakon toga na češalj s uskim zubcima nanesite kremu za oblikovanje kose a onda dodatno prežite preko zaglađene kose, kako biste dobili zaglađeni mokar izgled. Podijelite rep na tri dijela, a zatim te dijelove svežite u čvorove, te ih pričvrstite ukosnicama.

74237e04f7afab4bc6206b2b6a13d901--wetlook-pretty-hair

 

3. Pletenica visoki čvor

Vrlo jednosavno, praite sve upute za već navedne punđe, te nakon vezanja repa, ispletite pletenicu te je omotajte oko osnove epa, i učvrstite ukosnicama i lakom za kosu.

20211409_1743

 

4. Prije pravljenja punđe, izdvojite dva pramena koja će vam uokviiti vaše lice, manje je više što se tiče ove frizure. Na korijen kose nanesite sprej za teksturu, kako biste postigli neuredan izgled, i čistu kosu. Kosu podijelite u dvije sekcije, a zatim svaku sekciju omotajte oko osnove repa, bez zatezanja, opuštenog izgleda. Svaku sekciju zasebno pričvrstite oko osnove repa.

Premiere+Sony+Pictures+Vow+Red+Carpet+Bts44iZn5jux