Kosa

4 frizure za kratku kosu uz pomoć marame

By  | 

IMG_20160730_124027

Marama u kosi izgleda zaista fantasticno! A pored toga, moze vam i biti od pomoci da lakse napravite zanimljivu frizuru ako imate kracu kosu. Bolje da odmah predjemo na stvar.

4 frizure za kratku kosu uz pomoc marame!

  • Za prvu frizuru, pored marame, trebace vam i gumica za kosu i ukosnice. Sagnite se dole i prebacite kosu od potiljka da visi na temenu glave. Visoko napravite neobaveznu pundjicu uz pomoc gumice za kosu. Vratite glavu pravo i rasirite pundju. Pozadi ce vam kosa verovatno ispadati, ali to mozete srediti uz pomoc ukosnica kojima cete i pundju pricvrstiti. Zatim uzmiti maramu, presavijte je da ne bude previse tanka, i vezite od potiljka ka celu. Na vrhu glave gde vezujete maramu ne ostavljajte masnu, vec te krajeve nagurajte ispod marame jer je vasa pundja dovoljna da sve izgleda savrseno.

marama

  • Podjelite kosu po sredini. Odvoite malo vise kose napred sa obe strane, koja ce ostati opustena. Opet napravite malu pundjicu, ali ovoga puta na potiljku. Neka slobodno iz nje ispadaju pramenovi kose. Zatim vezite maramu tako da ide ispod pundje sve do gore i tu vezite masnu. Zatim odvoite malo kose koja je opustena sa obe strane bas na mjestu razdeljka. Uvrciti te pramenove ka unutra i prikacite ih ukosnicama pozadi za maramu. Treba da idu uz donju ivicu marame.

marama

  • Najpre natapirajte siske, ili ako ih nemate natapirejte kosu neposredno iznad cela. Zakacite je ukosnicama vukuci je ka pozadi. Treba da bude odignuta od glave, zato je i tapirate. Zatim odvoite kosu kod usiju a ostalu privremeno vezite u rep. Ispod repa stavite maramu i namestite je tako da deo kose kod usiju pada napred. Vezite masnu tacno na mestu gde ste ukosnicama zakacili prednji deo kose. Na kraju samo opustite rep.

marama

marama

  • Za cetvrtu, najjednostavniju, ali nikako manje lepsu frizuru potrebno vam je minut do dva. Samo namestite maramu izmedju temena i cela i spustajte je nanize do potiljka gde vezujete opustenu masnicu. Maramu pricvrstite ukosnicama kako bi lepo stajala na mestu. Ova frizure sa maramom je idealna za kovrdzavu kosu.

marama