Kosa

4 frizure koje i najtanju kosu čine gušćom

By  | 

Iako frizeri nisu čarobnjaci koji mogu napraviti sve što si zamislite jer to ipak ovisi o kvaliteti vaše kose, ponekad s pravom frizurom mogu napraviti čudo. Ako imate tanku kosu i silno želite volumen donosimo vam četiri frizure koje će i najrijeđoj kosi dati gustoću

Ženske frizure 2017

Asimetrični valoviti bob

Blago asimetričan bob koji se spušta prema ramenima sam po sebi daje volumen, a ako ga još nakovrčate dat ćete mu dodatnu gustoću. Ova frizura je najzahvalnija za dame koje muku muče s rijetkom kosom i što je bob kraći, kosa će djelovati gušće. Ako je kosa odostraga kraća, osim volumena dobit ćete i ljepši i izduženiji profil. Blagi valovi umjesto pravilnih kovrča, ovoj frizuri daju punoću i neka vam ne bude krivo odrezati dugu kosu na bob dužinu jer ćete instantno dobiti željeni volumen koji je s dugom kosom jako teško postići.

Ženske frizure za tanku kou 2017

Emma Stone i Beyoncé

Duga stepenasta frizura

Ako se ipak ne želite odreći duge kose, svakako je ošišajte stepenasto jer će tako dobiti volumen i punoću. Frizer vam za ovakvu frizuru mora dati teksturu vrhovima i stanjiti ih kako ne bi otežali vlasi kod korijena. I kod ove frizure preporučuju se blagi valovi kako bi odigli kosu od tjemena i dali joj živost i volumen.

Ženske frizure za srednju duzinu kose 2017

Cameron Diaz i Julianne Moore

Neuredni bob

Do sada ste vjerojatno već shvatili da je duga ravna kosa neprijatelj tanke kose jer će takve frizure dodatno istaknuti nedostatak volumena. Lagani slojevi i lepršavi vrhovi dat će gustoću pa je neuredan bob još jedna odlična frizura za tu namjenu. Pramenovi koji neuredno izviruju ključ su uspjeha ove frizure, a dubok razdjeljak sa strane dat će joj dodatan volumen. Ako ne znate kako postići tu prirodnu neurednost, jednostavno nakovrčajte samo vrhove, svaki na drugu stranu.

Bob frizura 2017

Sienna Miller i Jennifer Lawrence

Šiške i dugi valovi

Možda ćete pomisliti kako je šteta i to malo kose koje imate odrezati i pretvoriti u šiške, ali to bi mogao biti odličan potez. Šiške će stvoriti dojam volumena i dati oblik kruni vaše glave, a ako ostatak kose nakovrčate dobit ćete dodatnu punoću. Ova frizura je trendi i odlična je i za večernje, ali i za dnevne prigode.

Frizure sa šiškama 2017

Alexa Chung i Zooey Deschanel

Izvor: fashion.hr