Kosa

3 ženske frizure koje će se nositi u 2017.

By  | 

Predstavljamo vam tri različita stila frizura koje će se nositi tokom narednih mjeseci…

Sa novom godinom dolazi nam veliki broj hairstyle trendova koji će, baš kao i proteklih sezona, biti inspirisani prirodnim izgledom. Dakle, volumenizovana, što razbarušenija i blago izlomljena kosa je imperativ, što će obradovati mnoge dame koje su u potrazi za jednostavnim načinom osvježavanja svog looka. Naravno, imajte u vidu da je zdrava i sjajna kosa preduslov, te se pobirnite za njegovanost, kako bi ove frizure izgledale tip top na vama.

U nastavku pogledajte koje 3 frizure ćemo nositi u 2017. godini:

Izrastao, messy lob

ženska frizura lob 2017

Sigurni smo da znate šta je lob, s obzirom da je bio jedan od najvećih trendova u proteklih nekoliko godina. Sada nam stiže u potpuno drugačijem obliku, koji se odnosi na samu teksturu kosu, kao i njenu dužinu, te frizura izgleda kao da je izrasla, odnosno da niste otišli na zakazano šišanje.
Sa kosom koja seže do ramena, i šiškama koje su toliko duge da mogu da se podijele na sredini čela, ovaj neobičan lob izgleda pomalo neuredno, divlje i smijelo, a već su ga prihvatile mnoge poznate dame.

Veoma duga kosa

zenske frizure za dugu kosu 2017

Konačno lijepa vijest za ljubiteljke duge kose, koja izgleda prirodno kao da je proizašla iz hipi ere. I dok nismo zagovornici ekstenzija, mnoge poznate dame poput Rihanne i Jourdan Dunn su pokušale da isprate ovaj trend koji je Cher nosila sedamdesetih.
Iako je njegovanost veoma bitan faktor za gotovo sve firzure, budite uvjereni da će se kod veoma dugačke kose najviše vidjeti.

Suptilno izlomljeni talasi

zenske frizure

Kao što smo već napomenuli, prirodne frizure bez suvišnog glama ostavljamo iza sebe. Tako nekadašnje talasa sa plaže, smjeniće suptilno izlomljeni talasi koji se prave uz pomoć pegle za kosu. Izdvojite pramen, blago ga uvijte rukom i podignite ga u visinu. Zatim uzmite peglu i stegnite uvojak.
Naš savjet je da same krajeve ne uvijate, kako bi talasi izgledali što suptilnije.

Izvor: elle.rs