Kosa

3 najveća hairstyle trenda koja su obilježila 2015.

By  | 

Kada je reč o hairstyle trendovima, moramo da priznamo da je 2015. godina bila više nego zanimljiva. Asimetrične frizure, različite tehnike bojenja kose i naravno raznovrsni efekti posvjetljavanja kose su bili imperativ prošle sezone.

Svake godine postoje određeni hairstyle trendovi koji dominiraju tokom cjele godine, osvajajući veliki broj holivudskih dama, a onda i cjeli svijet.

Ni 2015. nije bila izuzetak! Sjetite se samo koliko puta smo pisali o fantastičnoj lob frizuri Jennifer Lawrence i simpatičnoj pixie frizuri Lily Colins, kao i highlight tehnikama koje su prosvjetlile našu kosu….

Da, znate o čemu pričamo!

Zato smo sada rješili da izdvojimo najveće hairstyle trendove koji su sada već toliko duboko ukorjenjene u našem vokabularu.

Boja: Bronde

Ombre je definitivno obilježio 2013/2014 sezonu, a već godinu dana kasnije pojavio se bronde- nova tehnika farbanja kose koja predstavlja neobičan miks plavih i kestenjastih tonova. Tako je nastao izmišljen termin “plavobrinete” koji bi trebalo da pojasni bronde efekat.

Bronde odgovara gotovo svakom tenu i savršeno se uklapa uz svaku šminku, zbog čega predstavlja odlčno instant osvježenje.

Burberry Arrivals - London Fashion Week 2015

 

Frizura: Lob

Lob (dugački bob) smo imali priliku prvi put da vidimo na crvenom tepihu, davne 2014. godine, ali njegova popularnost je naglo porasla godinu godinu kasnije kada su mnoge zvijezde rješile da odsjeku svoje duge pramenove i opredjele se za nešto kraću dužinu.

Kao i kod bronde, lob nam dolazi u različitim varijantama- od asimetričnih dužina, zaglađene kose ili sa blagim talasima. Kao što smo rekli, Jessica ga je prva uvela, a veoma brzo smo imali priliku da ga vidimo na Emilia Clarke, Jennifer Lawrence, Rosie Huntington-Whiteley i drugim IT devojkama.

Stilzovana frizura: Punđa

Ne, nije riječ o zaglađenoj, velikoj pljosnatoj punđi, već baš nasuprot: messy punđi koja je nalazi na samom tjemenu glave, dok ostatak kose ležerno pada na ramena. Upravo ovu frzuru smo viđali u  brojnim street style izdanjima, ali i na crvenom tepihu kada je bila obogaćena ukrasnim detaljima.  Za ovu divnu chic frizuru su se opredjelile Diane Kruger, Jessica Alba, Ashley Olsen i druge poznate dame.

 

Izvor: elle.rs