Kosa

3 frizure koje vizuelno čine vaše lice užim (FOTO)

By  | 

Imate okruglo lice ili čak ovalno lice ali biste voljeli da je malo uže? Možda je frizura koju birate pogrešna za vas? Pogledajte koje 3 frizure čine lice vizuelno užim.

1. Stepenasto šišanje: Ako imate dugačku kosu a želite da “izdužite” lice, najbolje je da to učinite pomoću šišanja u slojevima. Ova frizura najbolje stvara iluziju uskog lica. Pri tom vodite računa da se obim kose nalazi u nižim djelovina, nikako u srednjim jer volumen u sredini, tj. u nivou lica, ga vizuelno širi. Pretanjene krajeve zaboravite. Ovako ošišana kosa jednostavna je i za održavanje a izbor frizura je veliki. Možete je fenirati, uvijati figarom, praviti meke lokne ili talase…

51829_3

2. Lob – long bob:

Aktuelan već više od godinu dana. Jednostavan za održavanje. Lob je postao apsolutno najpopularnija frizura širom svijeta. Ali, osim toga, lob ima još jednu skrivenu prednost. On “sužava” lice, tačnije uokviruje ga. Za postizanje takvog efekta važno je da kosa bude par centimetara ispod brade, otprilike od 3cm ili do ključne kosti. Lob ne znači da morate imati cijelu kosu u istoj dužini. Slobodno se poigrajte sa slojevima.

Ono što treba da izbjegavate, ako želite da vizuelno smanjite lice, su dužina do ili iznad brade i potpuno ravne rezove. Oni treba da budu pod uglovima, ako želite “uže” lice.

a5bcb37e1fe39ef6f830d078ea9ee041

3. Kose šiške: Stepenastu frizuru ili lob možete kombinovati sa kosim šiškama. One su apsolutni hit kako na dugoj, tako i na kratkoj kosi. Njihova dužina, da bi imala efelat izduživanja, u najkraćem dijelu ne treba da bude kraća od sredine nosa. Šiške su idealne za osobe koje smatraju svoje oči najlepšim na licu jer će upravo one biti najistaknutije ako nosite šiške.

17277_shutterstock_59459380_iff

Na kraju, da biste odabrali pravu frizuru za “izduživanje” lica, važno je da u obzir uzmete debljinu dlake i teksturu kose, ali i vaše navike za održavanje kose i frizure. Zato se prepustite frizeru u koga imate poverenja. Ipak vam se “radi o glavi”.