nas-5

Konturiranje nije jedini način kako vizualno možemo stanjiti lice. Način na koji kosa pada preko lica i uokviruje ga može napraviti itekakvu razliku u suptilnoj definiciji.

Najvažnije pravilo koje bi djevojke okruglog lica trebale slijediti jest – držati se što dalje od oštrih linija. Oštre linije izgledaju pomalo dječački i zbog njih će lice izgledati okruglije no što to ustvari jest. Imajući to na umu, danas predstavljamo tri frizure koje će savršeno uokviriti i vizualno stanjiti svaki oblik lica. U nastavku pročitajte o kojim je frizurama riječ i tko zna – možda ćemo vas baš potaknuti na skori odlazak frizeru…

1. LOB

Lob ili “long bob” – duži bob koji pada malo ispod brade, daleko je najbolja frizura za djevojke koje žele tanji izgled lica. To je idealna frizura jer u pravom smislu riječi uokviruje lice. Možete ga čak i produžiti do ključne kosti i svakako zamolite frizera da ubaci nekoliko razbarušenih slojeva u vašu kosu kako biste malo definirali lice. U svakom slučaju izbjegavajte oštre, ravne rezove.

Lauren Conrad, J.Lo
Lauren Conrad, J.Lo

2. DUŽI SLOJEVI

Ako ipak više volite dužu kosu, odaberite frizuru s puno “neurednih” slojeva. Duga, slojevito ošišana kosa savršen je način kako stvoriti iluziju tanjeg lica. Duži slojevi će pomoći u stvaranju nježnijeg oblika i izduživanja okruglijeg lica. Pri stiliziranju pazite da sav volumen zadržite u donjoj polovice kose. Nikako ne želite širiti kosu u predjelu oko lica jer će te tako samo vizualno proširiti svoje lice.

Reese Witherspoon, Kendall Jenner
Reese Witherspoon, Kendall Jenner

3. ŠIŠKE U STRANU

I na kraju, uvijek možete odabrati tipičnu “britansku” frizuru i odrezati šiške u stranu. To je odličan stil za žene koje žele izdužiti svoje lice, a mogu se nositi i na lob i na dužu kosu. Nikako ih nemojte odrezati iznad nosa već ih ostavite nešto dužima. Plus: na taj ćete način jako istaknuti svoje oči!

Behati Prinsloo, Rosie Huntinghton-Whiteley
Behati Prinsloo, Rosie Huntinghton-Whiteley