Kosa

20 dugih frizura sa šiškama!

By  | 

Danas vam donosimo 20 dugih frizura sa šiškama. Neke žene nisu u mogućnosti da puste kosu ma koliko se trudile. Ako imate prirodno dugu kosu, trebate biti veoma ponosne i iskoristiti prednost koju imate. Dugu kosu možete stilizovati na bezbroj načina, na vama je samo da izaberete.

Podignute frizure, spuštene pundže, blage kovrdže, skroz ravna kosa itd. Ako ste pak odlučile da dugoj kosi dodate šiške onda morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. U većini slučajeva, šiške će vas učiniti mlađim. Sa njima možete istaći oči, ispraviti asimetriju i cjelokupnom izgledu dodati misteriozniji efekat.

Horizontalnim šiškama možete sakriti široko čelo a oblo lice će vizualno izgledati kraće. Zbog toga, ove šiške se ne preporučuju osobama sa širokim licem. Ako vam je lice okruglo ili četvrtasto, onda će vam bolje pristajati šiške na stranu. Učiniće lice ovalnim.

Šiške obožavaju raspuštenu kosu. Odličan je osjećaj kad smo vani a blagi povjetarac nam lagano mazi uvojke, pomjerajući, s vremena na vrijeme, nekoliko pramenova kose. Ova sezona vam dopušta da nosite sve frizure, od neuredne kose do valova kao sa plaže.

Poluspuštene i poludignute frizure. Postoje dani kad vas kosa jednostavno iritira, pada vam na lice i ne znate šta bi sa njom. Najlakši način na koji je možte ukrotiti je da ispletete pletenicu preko sredine a ostatak kose ostavite spušten. U galeriji ćete pronaći nekoliko kreativnih rješenja.

Podignuta kosa. Kad pričamo o podignutim frizurama za dugu kosu sa šiškama onda sve vrste pundži dolaze u obzir. Ovih dana, pundže nisu savršene, neuredne su i opuštene.

Niske frizure. Riblja kost na stranu ili niski rep je nekoliko prijedloga za dugu kosu sa šiškama. Možete se poigrati sa teksturom kose pa isprobavati različite vrste pletenica ili različite načine oblikovanja niskih pundži.

Ne sumnjamo da ćete pronaći inspiraciju u današnjim prijedlozima. Imajte na umu da je stilova mnogo a na vama je samo da izaberete u kom smjeru želite da krenete.

crvena-duga-kosa-sa-siskama

duga-valovita-kosa

jednostavna-pletenica

neravna-duga-kosa

neuredna-pundza

nuredna-pundza-sa-siskama

obicna-pundza

ombre-i-siske

opustena-duga-friyura-sa-siskama

opusteni-valovi

plava-duga-kosa

pletenica-po-sredini

pletenice-u-pundzi

prirodni-valovi-na-kosi

ravna-dua-kosa-sa-siskama

ravna-plava-duga-kosa

smedja-kosa-sa-siskama

valovi-kao-sa-plaze

visoka-neuredna-pundza

visoki-rep-sa-siskama