Kosa

10 odličnih ženskih frizura idealnih za okruglo lice

By  | 
Frizure koje će izdužiti zaobljeno lice
miranda kerr
A
ko imate okruglo lice sigurno ste se više od jedanput susreli s problemom pogrešne frizure koja vam ga je još više zaoblila. Oblik lica važan je čimbenik u određivanju idealnog stylinga kose i svaki frizer na to mora obratiti pažnju kada vas frizira. Ako sami kod kuće radite kreacije s kosom ili pak tražite inspiraciju donosimo vam 10 frizura koje idealno pristaju okruglom licu.Okruglo lice lako ćete prepoznati jer će vam širina biti gotovo jednaka duljini vašeg lica. Osobe s takvim oblikom lica imaju izražene kosti lica te široko i kratko čelo, kao i bradu. Ono što želimo postići frizurom kod takvog tipa lica je njegovo vizualno izduživanje. Zbog toga, ovom obliku najviše odgovaraju asimetrične i jednostavne frizure te one kod kojih nepravilni pramenovi lagano prekrivaju lice. Također se preporučuju slojevite šiške jer će slojevi stvoriti dojam izduženog vrata i samim time će izdužiti lice. Mi smo pronašli 10 poznatih žena s okruglim licima i frizure koje im idealno pristaju.

chrissy teigen

Chrissy Teigen

Chrissy ima izrazito okruglo lice i valovita frizura poput ove zaista joj savršeno odgovara. Ošišana je tako da ima puno dugih slojeva i valova koji odvlače pozornost s okruglog oblika lica, a i razdjeljak sa strane na ovoj frizuri također pomaže vizualnoj varki.

cameron diaz

Cameron Diaz

Glumica zna da zalizana kosa slijepljena za tjeme nikako ne odgovara okruglom licu jer ga još više naglasi pa se uvijek trudi da joj je kosa lepršava i nehajna, a tako je i s ovom frizurom. Frizura koja ima volumena i lagano pada uz glavu odlična je za sve s okruglim licima, a Cameron ju je začinila i predivnom pletenicom i to je odličan primjer kako nositi pletenicu bez da zaližete kosu.

zendaya

Zendaya

Iako imate okruglo lice, a želite nositi zalizane frizure nećemo vam ih zabraniti. Napravite najviši konjski rep koji možete, poput ovakvog Zendayinog i stvorit ćete dojam da vam je lice duže. Također ga možete i natapirati kako bi stvorili dodatan volumen.

kate boswort

Kate Bosworth

Valovita frizura na okruglom lice može biti velika pogreška ako nije dobro napravljena. Valovi koji su dulji od razine vilice mogu izdužiti lice i upravo za takve se odlučila Kate, da su nešto kraći dobio bi se kontra efekt i lice bi joj djelovalo još okruglije.

olivia munn

Olivia Munn

Ova frizura jedna je od najpopularnijih za okruglo lice, a trik je upravo u dubokom razdjeljeku koji Olivia ima. Ako takvom razdjeljku dodate puno volumena imate dobitnu kombinaciju za idealnu frizuru za okruglo lice.

emma stone

Emma Stone

Ako želite svečanu podignutu frizuru, napravite neku poput Emmine. Ako sakrijete dio lica kosom, vizualno ćete ga prerezati i tako će se izgubiti okrugli oblik. Predlažemo nisku punđicu s prednjim opuštenim pramenovima.

kirsten dunst

Kirsten Dunst

Još jedna odlična svečana frizura je i ova poput Kirstenine. Napravite razdjeljak na sredini i kada vežete kosu samo ostavite nekoliko prednjih pramenova da nehajno padaju. Upravo ti pramenovi stvorit će dojam duguljastog lica.

ashley olsen

Ashley Olsen

Ako pak ne volite pramenove koji padaju na lice, a imali bi svečanu skupljenu frizuru i ova Ashleyina može laskati vašem obliku lica. Važno je samo da imate razdjeljak na sredini i da vam prvi pramenovi ne budu zalizani uz tjeme nego blago opušteni i natapirani.

olivia palermo

Olivia Palermo

Olivia se odlučila na valovitu frizuru i razdjeljak na sredini i uopće ne dobivate dojam da ima okruglo lice jer joj prvi pramenovi padaju uz lice. Da je te pramenova stavila iza ušiju, ova frizura ne bi stajala niti njoj niti drugim ženama s okruglim licem.

miranda kerr

Miranda Kerr

Frizura lijepe Viktorijine anđelice jako joj laska i naš je posljednji prijedlog za dame s okruglim licem. Ako želite imati raspuštenu kosu, napravite razdjeljak sa strane i dobro natapirajte kosu uz tjeme kako bi dobili puno volumena te svu kosu stavite na jednu stranu.

 

 

Izvor: fashion.hr