Nokti

SAVJETI ZA BRZO SUŠENJE NOKTIJU

By  | 

Koliko puta vam se desilo da negdje žurite ali se osjećate  kao paralisani jer vam se suši lak na noktima. Sjedite nepomično na stolici i čekate da se i taj poslednji sloj laka konačno osuši kako biste mogle da obučete kaput i izađete iz kuće. Taman kad mislite da je gotovo, navlačite kaput i naravno – oštetite lak… Onda morate ponovo da ga mažete, što znači da ćete kasniti i više nego što ste planirale… Poznato?

Više ne mora da bude tako. Pročitajte naše savjete za brzo sušenje noktiju i kažite “zbogom” upropaštenim i iskrzanim noktima, kašnjenju i nervozi.

faire-du-bon-travail_zoom

1. UKLJUČITE FEN
Iako fen uglavnom koristimo za sušenje kose, on se pokazao kao izuzetno koristan kada je sušenje noktiju u pitanju. Jedan savjet: Fen podesite na “hladno puhanje” i time sušite nokte. Topao vazduh nije dobar za sušenje jer grije i razliva lak na vašim noktima .

2. STAVITE PRSTE U LED

smalto-rosso

Prije nego što krenete sa lakiranjem noktiju, spremite posudu sa ledom i hladnom vodom. Kada namažete nokte, zaronite prste u posudu sa ledom i držite ih tako minut ili dva. Led će pospješiti vaše brzo sušenje noktiju tako da ćete brzo biti spremne za pokret.

3. MAŽITE TANJE SLOJEVE LAKA
Ponekad se dešava da mažemo debeli sloj laka i onda sušenje noktiju traje čitavu vječnost. Ono što možete uraditi kako biste brže osušili nokte jeste da mažete tanje slojeve laka. Namažite jedan tanki sloj laka i sačekajte da se osuši. Tek kada ste sigurni da se prvi sloj osušio, namažite još jedan sloj laka. Iako će vam se činiti da ovakvo mazanje traje duže, zapravo traje mnogo kraće i nema onog dugotrajnog čekanja da se slojevi laka osuše.

52b86f6a-cab0-4334-b0e8-69a457e60dd4-lak-preview

 

izvor: saznajstatezanima.blogspot.com