Uncategorized

Nova proljetna boja za one koji vole kristale!

By  | 

Neobičnost i odvažnos je zvanično zavladala na kosi trendseterica.
Ove sezone je pravilo da se kosa posvjetljuje, ali ne samo u prirodne tonove plave nijanse, već u pastelne tonove roze i boje breskeve kao što su to uradile Emma Roberts i Paris Jackson. Sada je na red došao i spoj dvije omiljene boje na društvenim mrežama a to je boja kristala i iznenađujući tonovi bisera, kako bi se stvorio novi trend “kristalni korijen”

L-Gem-Roots1

Naravno prvi put ovaj trend je zabilježio Allure, na kosi poznate stilistice Chita Beseau, koja je na Instagramu objavila svoju fotografiju s novom bojom.

L-processing-gem-roots2Kako bi postigla stapajući ljubičasti ton Beseau je koristila tehniku bojenja kose koja se zove “duga korijen”, koja uključuje tehniku bojenja korijena s duginim bojama kako bi se postigao ovakav efekat. Ovom tehnikom postiže se skladni prelaz boja, koje izgledaju vrlo privlačno onima koji žele potpunu promjenu na kosi.

gemrootsside chita-beseau-4
Zaista izgleda primamljivo, ali pri odabru ovakve boje na vašoj kosi, potrebno je prije svega da povjerenje pružite profesionalcu jer ovakvi tonovi se ne mogu postići u kućnoj atmosferi.