Aktuelnosti

“Ljubičasta Vanilija”- jesenji hit koji ćemo voljeti

By  | 

Mi smo se na prvi pogled zaljubili, a Vi?
Postoji par stvari koje ćete primjetiti tokom jesenjeg perioda, a to su: Ugg čizme (ugsice) i veliki džmperi. Ali ove jeseni nešto nas je iznenadilo. Nova boja kose je na pragu, svijetli tonovi, nježne nijanse, koje će biti čista suprotnost od kožnih jakni i “vamp” stila.
Jesen je period kada većina nas prelazi u neki tamniji ton kose kako bismo se uklopili u period s manje sunčevih zraka. Međutim, ove godine se desio veliki preokret, te je modnim scenama zavladao trend svijtlih tonova, kako kaže stilist Chris Weber.lilac-vanilla-hair-1537909136
Weber je istakao kako ovakve nijanse osvježe kosu, u ovoim tmurnim danima, i odlična je kombinacija s nekim tamnijim odjevnim komadima, kako bi se stvorio efekat kontrasta. “Ljubičasta vanilija” je stil koji zahtjeva veliku odvažnost, ali rezultati su zadivljujući. Prije svega potrebno je da izbijelite kosu, ukoliko imate taman ton. Korijen ostaje tamniji, dok se postepeno izbjeljuju vrhovi i srednji dijelovi kose. Nakon izbjeljivanja, na svijetlu podlogu se nanose mix tonovi ultra svijetle lavande. Toner se nanosi od sredine kose prema krajevima, te se ostavlja na kosi što duži period kako bi se dobio bolji ton pastelne lavande. lilac-vanilla-hair-1537909136 (1)
Naravno ovakvu nijansu je nemoguće uraditi u nekoj kućnoj varijanti, te je odlazak kod frizera neophodan, ukoliko želite da dobijete nevjerovatnu boju i da vam kosa ostane neoštećena. Ovakva boje idealno pristaje bob frizurama, i slojevitim oblicima kose.