Aktuelnosti

Indijska masaža glave, i stvari koje niste znali!

By  | 

Indijska masaža glave bazirana je na drevnom sistemu liječenja Ajurveda i prakticira se u Indiji već hiljadama godina. Obično se izvodi dok klijent sjedi, a cjelokupna masaža traje od 20 do 30 minuta. Masaža obuhvata i gornji dio leđa, ramena, vrat, glavu i lice. Benefiti ove masaže se ogledaju u smanjenju stresa, opušta mišiće, ali također ima pozitivna djelovanja na rast i zdravlje kose. 7-things-about-indian-head-massage-main
Kao što je poznato Indija je od davnina razvijala tradiciju masaže glav, te se prenosila generacijama. Masaža glave je postala jedan od sastavanih dijelova brijačnica i frizerskih salona.
Kada smo pod stresom, tjeme može da prestane funkcionisati na načina da se smanji cirkluacija kože, te dolazi do začepljenja krvnih sudova, smanjenja protoka krvi na području tjemena glave. Redovnom masažom glav, stimuliramo krvne sudove, te se potiče protok krvi, što omogućava da folikula dlake primi dovoljno nutrijenata iz krvi. Kosa nakon toga izgleda zdravije, sjajnije. Samom masažom se potiče i rast jače kose. Masaža toplim uljem odlična je za kosu jer stimulira folikule i potiče njezin rast. Najbolji izbor su maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje te ulje jojobe.SNHS-head-massage-4
Pored odličnog efekta na kosu, u medicinskom pogledu ova masaža smanjuje napetost mišića u ramenima i vratu, te znatno smanjuje glavobolje i pritisak nastao stresom, i brzim načinom života.
Indijska masaža glave obuhvata i nježne pritiske na čelo i na područje oko očiju, što opušta i oslobađa pritisak na očima. Ukoliko potisak proširite i na jagodične kosti, dolazi do oslobađanja sinusa koji su začepljeni. ????????????????????????????
Iz svega možemo zaključiti da Indijska masaža uveliko pomaže kod zdravstvenih problema gornjih dijelova tijela, ali također pozitivno djeljuje na vašu kosu, te ubuduće odvojite par minuta za masažu od koje će vaša kosa zablistati, ali i vaše lice.