Kosa

“Harry Potter” boja koja ostavlja bez daha

By  | 

10 bodova za Gryffindor.
Nevjerovatno je šta sve možete uraditi s bojom za kosu. Ovog ljeta nas je osvojila i ova tehnika bojenja kose kao i upotreba više boja kako bi se postigao efekat “Harry Potter” boje. Ovakav način bojenja prvi put je zabilježen na društvenoj mreži poznate stilistice Crystal Casey. Casey je na svom Instagram profilu objavila dugotrajan proces nastanka ovakve boje na kosi, i zabilježila je odličan uspjeh. Pa sa sigurnošću možemo reći da će ovo biti jedan od trendova za ovo ljeto.gryffindor-hair
“Sama boja je inspirisana Gryffindorom iz filma Harry Potter, s malim preokretom”, kazala je Casey za Allure. Upečatljive boje su nastale mješanjem osnovnih tehnikama balayag-a s tehnikom stapanja boja. Ovakva kombinacija rezultirala je boji koja nalikuje napuknutom granitu. Iako se čini da kosa klijenta ima horizontalne ravne poteze s bojom, Casey je bojila kosu vertikalno i dijagonalno kako bi postigla efektivniji izgled, dubinu i višedimnzionalni izgled boje.

gryffindor-hair (1)
Svjesni smo da vjerovatno nećete odmah otići kod svog frizera i tražiti da vam uradi ovakvu promjenu na vašoj kosi jer je potpuna suprotnost od balayaga-a na koji ste navikli. Ali u svakom slučaju natjerat će vas na razmišljanje o promjeni koja će biti primjetna.