Kosa

“Cjevasta pletenica” je nevjerovatan bohemijski stil!!

By  | 

Za sve one koji prate trendova, i koji vjerovatno imaju Pinterest zid zatrpan novim stilovima frizura, i boja, pripremite se da zakačite tutorijal za ovu pletenicu, jer ćete je sigurno ovog ljeta nositi na glavi.
“Cjevasta pletenica” kreirana je od strane danske stilistice Nicci Welsh, ova sanovita i boemska frizura je upravo hit i svi žele da je imaju na glavi.
Samo je pogledajte!

hair-comp-1523308921
Pa svi se mi pitamo kako to ona radi? Ona stvara cijevasti oblik pletenice tako što na početku odvaja sekciju kose s prednje strane čela, djeli je na dva dijela. Slično kao narukvici prijateljstva koju smo svi nekada pravili u srednjoj školi. Nicci zatim uzima jedan pramen kose i oko njega omotava drugi pramen kose, čineći od njega čvor, te drugi pramen kose prebacuje na vrh kako bi od njega stvorila osnovu.

pipe-friendship-bracelets-1523291468
Nakon toga, ona uzima novi pramen kose s lijeve i desne strane, stvarajući čvoriće, prelazi sve do krajnjeg dijela glave. Ovakav stil pletenja pletenice može se koristiti kako bi se stvorio efekat konjskog repa ili pola podignute kose. Takođe, ovakva pletenica može biti uredno urađena ( za zaglađen izgled) ili opuštena ( za mesi i boho izgled).
Imate problema s vizualiziranjem nastanka pletenice? Pogledajte njen video kako napraviti: