Kosa

5 Frizura koje neće biti hit u 2018. i 5 koje će svi željeti da imaju

By  | 

Sa žaljenjem vam moramo reći da nam uskoro dolazi 2018. godina. To znači da sve trendi frizure iz prethodnog perioda kao što su elegantne ravne frizure, pramenovi super svijetlih boja kao i super kratke platinum frizure će biti zaboravljene. Dolaskom nove godine, najavaljeni su i novi trendovi u svijetu ljepote.

Kako bismo vam pomogli da ostanete u trendu , odabrali smo za vas frizure i boje koje će zasigurno preplaviti društvene mreže u novoj godini.

1. IN Duga kosa

long hair

Možda ne baš duga kao kod Beyonce, ali duga kosa koju ste imali u djetinjstvu je „in“ u 2018. godini, pa se pripremite na tretmane za duboku obnovu i njegu kose, jer je to neophodno da biste imali dugu i zdravu kosu.

2. OUT Nijansiranje kose „tigrovo oko“

tigrovo oko pramenovi

 

Inspirisana kamenom tigrovo oko, frizura s nježnim mixom zlatnih i smeđih pramenova na podlozi od tamno čokoladne nijanse, bit će zaboravljena u 2018. jer će se težiti ka jednobojnim frizurama, poput…

3. IN Ledeno plava

Za prirodno plavu ili izbjeljenu boju, trend će predstavljati ledeno bijela nijansa, koja sama po sebi izgleda predivno, ali s dodatkom pastelnih podtonova kao što su plava ili lavanda dobit će potpuno novu dimenziju.

ice blonde

4. OUT Elegantne ravne frizure

rs_600x600-170711145218-600.Kim-Kardashian-Beauty-Routine.jl.071117

U slučaju da ste zaboravili, 90-te su se uveliko vratile na scenu mode, tada popularne elegantne ravne frizure do ramena i ove godine su bile prisutne na sceni. Međutim, u novoj godini težit će se ka ekstravagantnijim oblicima.

5. IN Uglađena kosa

slicked

Zapamtite, Yara Shahidi uglađena frizura s uvojcima je hit za 2018. godinu . Da biste postigli takav izgled, uzmite češalj s gustim zupcima, i nanesite kremu za oblikovanje kose. Dio po dio oblikujte s češlje, sve dok ne dobijete zaglađeno, fino oblikovanu frizuru.

6. OUT Platinum plava kratka frizura

zoe

Iznenađujuće, najizazovnija frizura, super kratka kosa, bila je najpopularnija u 2017. godini. Imale su je poznate ličnosti: Zoë Kravitz, Kristen Stewert, Katy Perry, Taraji i Cara Devingne, ali u 2018. na scenu dolazi novi hit…

7.IN Pixie frizure

pixie

Jednostavan prelaz iz ekstrenmo kratke frizure u pixie, i možete obojiti kosu u bilo koju nijansu ( predlažemo vam ledeno plavi ton, koja će takođe biti jedan od trendova u 2018.). Pitajte svog frizera za kratke, slojevite prelaze kose, koji će dati fin oblik vašem licu.

8. OUT Slojeviti pramenovi

shage

Kako se historija ponavlja u trendovima, tako je i frizura iz 70-tih, stepenasti pramenovi, vraćena na scenu u 2017. godini ( Taylor Swift). Međutim, koliko god da volimo neuredno stepenasto ošišanu kosu, za 2018. godinu prednost se daje sljedećoj frizuri:

9. IN Kovrča na kovrču

curls

Bilo da imate prirodne kovrče ili svakog jutra provodite sate pred ogledalom uvijajući kosu na uvijaču, znate da se taj trud isplati. Više definisane i voluminozne kovće su hit naredne godine.

10. OUT Maleni dodaci na kosi

monea

U protekloj godini Janelle Monàe je jednostavno postala kraljica dodataka na kosi. Kosu je ukrašavala s papirnim klipsnama, zlatnim žicama, biserima čineći je vrhunskom inspiracijom za sve one koji žele da se istaknu iz mase. I iako su dodaci za kosu i dalje „in“, njihova veličina će se promjeniti u 2018. godini. Očekujte velike i ekstravagantne veličine ukrasa, za koje garantujemo da ćete ih vidjeti i na Monàe u 2018.