Kosa

Nose se najljepše pletenice koje ste do sad vidjeli

By  | 

Donosimo vam super ideje s Instagrama za efektne frizure sa pletenicama …

Foto: InstagramPLETENICE su posljednjih godina opet postale jedna od najpoželjnijih frizura, a kako i ne bi, kada izgledaju poput pravih ukrasa na glavi.Sjetite se samo proše godine, kada su svi kosu pleli u dvije “riblje kosti” i gotovo da niste mogli prošetati gradom bez da sretnete nekoga s takvom frizurom. Taj trend je i dalje jako popularan, no ako ne želite izgledati isto kao i svi ostali, tu su još ljepše, “vodopadne” pletenice s kojima ćete biti posebni. Donosimo vam nekoliko super ideja s Instagrama za ovu efektnu frizuru:

Sljedeći put kad poželite podignuti samo pola kose, umjesto punđice, gornji dio kose ispletite u opuštenu “vodopadnu” pletenicu.
Istu stvar možete napraviti i s jednom stranom kose, a frizura će vam biti puno ljepša nego da ste kosu samo zatakli iza uha ili ju učvrstili špangicom.
Pletenca koja kao da izvire iz kose, dat će vašoj frizuri neku potpuno novu dimenziju.
Umjesto da svežete kosu u niski konjski rep, ispletite dio u “vodopadnu” pletenicu, a ostatak omotajte oko nje. Efekt će biti isti, a frizura puno kreativnija.
Vodopadna pletenica sa strane uvijek je dobra ideja i prolazi baš u svakoj prilici.
A čak se ni ne trebate truditi plesti pletenicu, pogotovo ako imate zanimljivu boju kose. Onda ju jednostavno možete isplesti u “karike”….
…ili umjesto pletenice svezati čvorove.
Čak i jedna spontana polu-pletenica, koja izgleda kao da se slučajno našla u kosi, bit će dovoljno efektna i primijećena.
A one s malo vještijim prstićima i dužom kosom mogu se poigrati različitim debljinama i smjerovima pletenja pletenica.
Izvor: index.hr